13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânii din diaspora le scriu parlamentarilor: “Ho, bă, că v-ajunge cât ați...

Românii din diaspora le scriu parlamentarilor: “Ho, bă, că v-ajunge cât ați furat!”

Cătălin Șerbu, un român care trăişte de mai mulţi ani în Spania, le-a trimis parlamentarilor de la Bucureşti o scrisoare foarte acidă în care spune că politicienii sunt o grupare de prieteni care se ceartă la televizor, iar în particular fac afaceri împreună în detrimentul românilor de rând. Ho, bă, că v-ajunge cât ați furat!” le-a spus românul politicienii care și-au votat zilele trecute pensii special.

România liberă prezintă mai jos, integral, scrisoare lui  Cătălin Șerbu, aşa  cum a fost ea publicată de degazetaromaneasca.com. 

“În ultimele zile stau și mă uit siderat cum clasă politică românească ne oferă un spectacol greu de înghițit, chiar și de cei mai țări de tatană.  Nu pot să cred că în decursul a 26 de ani, aproape de la revoluție, nu ați evoluat dragii mei deloc. Am făcut politică, încă sunt membru al unui partid dar asta nu mă face orb, surd sau mut. Cei care consideră că politică este creață pentru îmbuibare ar trebui să nu citească rândurile astea. Politică, la origini este ceva nobil, o clasă de oameni ce trebuie să se sacrifice pentru țara, să își pună la dispoziția oamenilor cunoștințele lor și să ajute la progres. Am în cap exemplul lui Marghiloman dar să nu intrăm în detalii că nu vreau să le întinez acelora memoria comparându-i cu voi! 

Ce a ajuns însă clasă noastră politică? O grupare de “prieteni” care se ceartă la televizor dar care în spatele reflectoarelor au afaceri și interese comune, o șleahtă pe lângă care Bercea Mondial pare un tip cu onoare, un strat uleios care stă la suprafața ținând la adâncime ce ar trebui să fie bun în politică, exact că mătasea broaștei împuțind aerul și apa. Dacă aș fi fost mai prost educat va spuneam HO, BA, CĂ AJUNGE CÂT AȚI FURAT dar totuși educația mă face să va atrag atenția măcar în al 12-lea ceas. 

Am trăit politic multe episoade în care am văzut cum oameni de bună credința, care se sacrificau și își cheltuiau din avutul lor pentru o a face posibilă o idee au fost mătrășiți, mințiți, amenințați de cei care au înțeles că interesul poartă fesul. Nu mă refer aici la mine absolut deloc ci la mulți colegi de-ai mei, indiferent de partid. Nu mă refer la partide pentru că ele sunt o masca a neputinței. 
Prostia e la modă în România, incultură vinde, semidocții și analfabeții ajung sus pentru că, vorba aceea, prostul nu e prost destul până nu e și fudul și se vrea cocoțat în funcții de conducere. Din cauza incompetenței sau a rea-voinței am ajuns de râsul Europei, am ajuns să ne pârâm unii pe alții pe la ambasadele străine, am ajuns că președintele țării să fie uns la Înaltă Poartă (care nu mai e la Stambul) din cauza caciulelilor politice și ale intereselor voastre. 

Am trecut, că și popor, cu o mare lejeritate de la un președinte învins de sistem la unul jucător, de la unul jucător acum se pare că ne-am pomenit cu unul scriitor. În 2015 stăm și analizăm ce s-a întâmplat la revoluție, la mineriadă și pierdem din vedere faptul că ACUM suntem furați, mințiți, jigniți. Dragi români, trăiți în prezent, trecutul e pentru cărțile de istorie. 

M-am săturat, că român în Diaspora, să văd mereu cum cei ce au ales să trăiască afară sunt catalogați în diverse forme de cei care ar trebui să îi reprezinte pe toți cu apelative care mai de care mai flatante precum CURVE, CĂPȘUNARI, GOLANI, GUNOIERI, CERȘETORI, HOȚI. Nu suntem dragii mei așa, marea majoritate suntem oameni cinstiți care muncim cinstit și care am ales traiul afară tocmai pentru că vrem altceva de la viață, vrem un trăi civilizat într-un mediu saatos! De asemenea, mare parte ne vom întoarce în România. Pe de cealaltă parte nu sunt de acord cu acei apostoli ai Diasporei care consideră că tot ce se naște afară e bun, curăț și pur. Adevărul e mereu la mijloc! Ce ar trebui să rămână este că în 25 de ani s-a creat o prăpastie greu de acoperit iar românii de afară au devenit străini pentru țara lor iar românii din țara sunt captivi într-o colivie aurită! 
Cum poți să mai ai încredere în clasă politică când vezi la televizor, indiferent de program, cumdiversi sunt prinși cu mâță în sac și cu dolarii la purtător. 

Ce mare capacitate intelectuală este Marian Vanghelie să își permită să “inprumute” 75 de milioane de euro? În ce țara din lumea asta șeful de la integritate, fură cu lejeritate, șeful de la DIICOT era băgat până peste gât în mafie, șefa de la CSM bagă oameni în pușcarie după bunul plac? Unde s-a pomenit că fratele președintelui să ia mită de la un clan mafiot, să recunoască că a luat mormanul, că să intervină în justiție? … și atunci să nu ne vina să urlam cu toții HO, BA, CĂ V-AJUNGE?  

Mor oamenii în spitale mizere , fără medicamente și asistentă sanitară și voi va votați pensii, mă? Alocațiile copiilor sunt 84 de lei și pentru deținuți cheltuim milioane pe luna? Suntem țara cu cel mai bun potențial agricol și totuși mâncăm legume din import? DE CE? NU AVEȚI PIC DE RUȘINE? Demisia este un lucru prea blând pentru câtă batjocură ați adus prin această măsură oamenilor obișnuiți. 
Părinții noștri au 5-6 milioane pensie după zeci de ani de muncă iar copiii voștri se lăfăie în lux? De unde și-a permis Iohannis dintr-un salariu să își ia 6 case iar profesorii pe care îi cunosc, oameni de o cultură, educație și profesionalism fără tăgadă stau în “cutiile de chibrit comuniste”? 
Avem o justiție aservită, avem servicii care lucrează la comandă și noi înjurăm comunismul? Pe lângă ce e acum, în așa zisul stat de drept SECU părea o față nevinovată. Stau oamenii nevinovați în pușcării pentru că așa vrea un șef, avem oameni anchetați pe degeaba sau cu dosare fabricate și populația, în loc să se răscoale, aplaudă! DAR ȘTIȚI CEVA DOMNILOR POLITICIENI? VA MERITAȚI SOARTĂ, nu eu am adus lucrurile cum sunt acum ci voi, prin interese meschine și mărunte și acum va plângeți. Nu o mai faceți ci puneți mână și îndreptați țara.

Nu avem infrastructura dar avem regi ai asfaltului! 
Nu avem școli dar se fac averi pe spatele lor (vezi cazul Microsoft) 
Nu avem spitale dar avem firme ce vând medicamente și ustensile pe profituri uriașe! 
Dar stați liniștiți că avem biserici și mai nou vom avea și moschei, cele mai mari din Europa! Sufletul este important, trupul este hrană viermilor! 
În încheiere va zic doar că cei mai mari vinovați pentru tot ceea ce se întâmplă este însuși poporul român. Clasă politică este oglindă societății, nu există politicieni corupți dintr-un popor curăț și nici invers. Acei politicieni nu s-au pus singuri în funcție și dacă acum clasă politică românească este pervertită este tocmai pentru că oamenii au tăcut și au acceptat mizeriile de-a lungul timpului! Să ne dea Dumnezeu la toți minte și putere să trecem peste toate! 

De ce am tăcut până acum? Simplu, am sperat! Că mulți alții asemenea mie! 

Cătălin Șerbu”

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă