11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialŞi-a dat foc în faţa Guvernului polonez

Şi-a dat foc în faţa Guvernului polonez

Un bărbat în vârstă de 49 de ani s-a autoincendiat în faţa sediului Guvernului polonez, anunţă purtătorul de cuvânt al poliţiei din Varşovia, Maciej Karczynski, potrivit Mediafax.

“Pompierii s-au deplasat la faţa locului. Bărbatul a fost transportat la spital. Medicii afirmă că starea sa este gravă”, a declarat oficialul.

“Deocamdată, nu cunoaştem motivele acestui act”, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că este vorba de un locuitor al Varşoviei, căsătorit şi tatăl a trei copii.

Bărbatul a fost stins de agenţi de securitate şi transportat la spital. Medicii au declarat că este în stare gravă, dar viaţa nu îi este pusă în pericol.

“Din scrisoare rezultă că bărbatul are probleme financiare”, a declarat şi purtătorul de cuvânt al poliţiei, Mariusz Sokolowski.

Bărbatul a lăsat o scrisoare pe o bancă din apropiere şi a trimis fotocopii la sediile unor ziare.
Premierul Donald Tusk, aflat în turneu electoral, şi-a întrerupt vizita pentru a merge la spitalul unde este protestatarul.

“Este un caz extrem de grav”, a precizat Tusk, vizibil emoţionat.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă