13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSenatorul Voicu iar s-a imbolnavit si a cerut amanarea judecarii

Senatorul Voicu iar s-a imbolnavit si a cerut amanarea judecarii

Fostul senator PSD Catalin Voicu, la termenul de luni s-a imbolnavit din nou si s-a internat in spital, ca si la termenul anterior. Instanta de judecata a cerut toate actele medicale pentru a stabili daca inculpatul pentru coruptie este  bolnav cu adevarat.

DNA a cerut maximum de pedeapsa pentru Voicu, de noua ani inchisoare, iar pentru Florin Costiu, fost sef de sectie la Inalta Curte, procurorii DNA au cerut sase ani de inchisoare cu executare.

Potrivit avocatului lui Catalin Voicu, acesta s-a internat chiar in aceasta dimineata la Spitalul Clinic de Urgenta.

Citeşte şi Reţeaua Voicu, iniţiată pe 22 decembrie 1989, cu sprijinul lui Iliescu

Instanta de cinci judecatori a Inaltei Curti de Casatie si Justitie urma sa-l audieze inainte de  pronuntarea definitiva in dosarul sau de coruptie, in care prima instanta l-a condamnat la cinci ani cu executare.

Instanta a hotarat sa continue judecarea pentru ca Voicu NU a depus acte medicale din care sa rezulte bolile sale. Data trecuta, cand s-a internat, fiind luat cu Salvarea de la Inalta Curte, din actele medicale  a rezultat ca Voicu, in afara de obezitate, nu ar avea afectiuni grave.

In aceasta faza se asculta pledoariile finale ale procurorului de sedinta si ale avocatilor celor inculpati.

Citeşte şi Pe cine a mai rezolvat reţeaua Voicu?

Procurorul de sedinta a cerut noua ani de inchisoare pentru Catalin Voicu si sase ani de inchisoare, cu executare, pentru fostul sef de sectie la Inalta Curte, Florin Costiniu, prin care Voicu facea traficul de influenta. Pentru Locic, procurorul a cerut cinci ani cu executare, iar pentru Casuneanu -patru ani cu executare.

Motivul principal: reteau de trafic de influenta a lui Catalin Voicu a perturbat  grav activitatea institutiilor statului abilitate sa infaptuiasca actul de  Justitie. Inculpatul principal, Catalin Vloicu, dupa inceperea urmaririi penale, a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului.

Reamintim ca in acest dosar sunt judecati, in recurs, pentru trafic de influenta contra 260.000 de euro, Catalin Voicu ( condamnat de instanta de fond la cinci ani inchisoare cu executare), Florin Costiniu (judecator, fost sef de sectie, condamnat cu suspendare la trei ani), Marius Locic ( om de afaceri, cumparator de influenta in dosare penale aflate pe rolul Politiei si Parchetului, condamnat la patru ani cu executare) si Costel Casuneanu (om de afaceri, condamnat la patru ani cu suspendare pentru ca a recunoscut ca i-a dat banii lui Voicu de frica pozitiei si influentei acestuia).

La sedinta de judecata de luni a fost prezent si parlamentarul George Becali, judecat luni in dosarul “Valiza”. La iesirea din sediul Inaltei Curti, Becali a declarat ca a fost prezent pentru ca ii cunoaste pe oamenii de afaceri judecati in acest dosar.

Becali n-a ramas insa si la judecarea propriului dosar ( stimularea, cu bani a unor judecatori de la o alta echipa decat Steaua,  la care e patron ).

In 21 mai 2010, fostul senator Cătălin Voicu, Florin Costiniu, fost sef de Sectie la Inalta Curte şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă ( primii doi), respectiv cumparare de influenta şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, Cătălin Voicu ar fi primit de la Costel Căşuneanu si de la Marius  Locic suma totala de circa 260.000 de euro pentru a interveni în dosare civile, respectiv penale, în care oamenii de afaceri erau interesati să obţină soluţii favorabile. La instante, Voicu facea interventiile prin judecatorul Costiniu, condamnat la trei ani cu suspendare de instanta de fond.

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă