14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialŞeful MASCAŢILOR din Constanţa, GOL PUŞCĂ

Şeful MASCAŢILOR din Constanţa, GOL PUŞCĂ

Poliţia Judeţeană Constanţa face o anchetă internă după ce în presă au fost publicate fotografii în care şeful Serviciului de Acţiuni Speciale, comisarul şef Emanoil Moraru, apare dezbrăcat, ţinând o puşcă de jucărie în mâini, în sala de antrenamente.

În fotografiile respective, ofiţerul apare dezbrăcat, cu o perucă pe cap, iar în mâini ţine o puşcă de jucărie. De asemenea, în unele poze apar şi o parte dintre subalternii săi, aceştia purtând însă ţinutele de intervenţie. Surse din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa susţin că pozele respective ar fi fost făcute după o zi de antrenamente, imediat după ce comisarul şef Emanoil Moraru ar fi ieşit de la duşuri, potrivit Realitatea.net.

“În sala de antrenamente există un manechin ce ţine o armă în mână, armă care de fapt este o machetă şi nu una reală. În glumă, el a luat peruca de la acel manechin şi arma şi a făcut nişte poze”, au spus sursele citate. Imediat după apariţia fotografiilor în presă, conducerea Poliţiei Judeţene Constanţa a dispus declanşarea de verificări pentru “a stabili contextul realizării acestora şi veridicitatea lor”.

Totodată, “urmează să se stabilească identitatea persoanei ce a pus la dispoziţie fotografiile fără consimţământul protagoniştilor, urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsuri legale în consecinţă”, se menţionează într-un comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Constanţa.

Şeful Serviciului de Acţiuni Speciale, comisarul şef Emanoil Moraru, este şi preşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor (CNP) Constanţa, fiind ales în această vară, pentru a doua oară.

În plus, în luna martie a acestui an, el a fost desemnat de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române cel mai bun preşedinte CNP din ţară. Activitatea lui Emanoil Moraru este recunoscută pe plan naţional ca fiind foarte bună, el fiind şi singurul negociator recunoscut internaţional din Dobrogea, fiind pregătit de agenţii FBI specializaţi în negocieri.

“Eram în suspensor, nu în pielea goală, iar peruca era a unui manechin cu care facem noi antrenamente…”, a povestit poliţistul în exclusivitate pe Realitatea TV.

Emanoil Moraru nu a negat incidentul, dar a anunţat că fotografiile sunt vechi de doi ani. “Pozele sunt de vreo doi ani de zile. Eram în suspensor, nu în pielea goală, aşa cum… dar dă mai bine aşa că eram în pielea goală. După terminarea misiunii sau antrenamentelor facem fel de fel de glume. Cei din Forţele Speciale din toată lumea sunt mai tâmpiţei aşa. Nu-mi fac niciun fel de probleme. Se ştie la Inspectorat. Şeful de la Inspectorat ştie de foarte mult timp de problema asta. Fotografiile nu sunt făcute în timpul serviciului, sunt făcute într-un weekend. Efectiv terminasem antrenamentele în după-amiaza aia. Ne punem hainele pe palier să se usuce şi am făcut nmişte poze.”

Şeful Dias a mărturisit în exclusivitate pentru Realitatea TV că obişnuieşte să meargă şi la karaoke cu jurnalişti din teritoriu, dar că nu a trecut niciodată prin aşa ceva. Acesta a explicat şi de unde avea peruca şi arma de jucărie. “Este vorba de petreceri la care mergem în part time, ziua de naştere a unui ziarist sau unui cameraman, sau mă rog şi se fac fotografii, asta nu înseamnă că se dau publicităţii. Atunci era o intimitate profesională în baza noastră. Era făcută de un coleg de-al nostru cu un aparat de fotografiat. Peruca era de pe un manechin, arma era de plastic.”

Emanoil Moraru a anunţat dezvăluiri majore despre activitatea poliţiştilor din cadrul IPJ Constanţa. “Nu peste mult timp o să aflaţi exact cum stă toată povestea. Dar de ce nu ne spuneţi acum? Credeţi că am voie să vorbesc, nu am încă voie să vorbesc”. În timpul intervenţiei telefonice, acesta le-a reproşat jurnaliştilor că e mediatizat doar în astfel de situaţii. “De ce nu m-au filmat când arunca cu smoală pe mine. eram gol puşcă în curtea unui nenorocit pe care voiam să-l săltăm”.

Şeful Serviciului de Acţiuni Speciale, comisarul şef Emanoil Moraru, este în prezent şi preşedinte al Corpului Naţional al Poliţiştilor din Constanţa. În luna martie a acestui an, el a fost desemnat de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române cel mai bun preşedinte CNP din ţară. În plus, Emanoil Moraru a devenit singurul negociator recunoscut internaţional din Dobrogea, după ce a fost pregătit de FBI.

Cele mai citite

Gov-Smart:Prima platformă din lume care oferă administrație publică ca serviciu, digitalizează instituțiile publice din România

Gov-Smart anunță lansarea unei soluții inovatoare care promite să transforme administrația publică din România prin digitalizare completă și automatizare avansată. Prin implementarea modulelor interconectate specifice...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Fie și un șef ANPC recomandat de Mazăre din beciul domnesc

Ilustrație: Marian Avramescu Chiar în această campanie pentru alegerile locale, în care Partidul Social Democrat (PSD) îl are pus la fiert candidat la Primăria...
Ultima oră
Pe aceeași temă