17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialȘeful comisiei SRI reacționează după ce fiica sa a spus că îi...

Șeful comisiei SRI reacționează după ce fiica sa a spus că îi este “scârbă” de protestatari: Este majoră, are dreptul să spună ce crede | FOTO

Șeful comisiei parlamentare de control a SRI, senatorul PSD Adrian Țuțuianu, a declarat că fiica sa este majoră și poate spune ce vrea. Reacția vine în contextul în care Ruxandra Țuțuianu a spus pe contul său de Facebook că protestatarii ies “ca oile” în Piața Victoriei și că îi este “scârbă”, potrivit News.ro.

”Postarea a fost una neinspirată, dar pe fond, dacă tot susţinem că toată lumea are dreptul să spună ceva, cred că şi copiii mei au dreptul să spună ceva. Dacă trăim într-o ţară liberă, orice om are dreptul să spună ce crede el. Fiica mea e majoră şi spune ce crede ea. Dacă m-ar fi întrebat pe mine, aş fi sfătuit-o să se abţină, pentru că contextul o obliga la asta”, a declarat Adrian Ţuţuianu, întrebat de jurnalişti dacă împărtăşeşte opinia fiicei sale vizavi de protestatari.

Iată mesajul Ruxandrei Țuțuianu de pe pagina sa de Facebook, făcut zilele trecute, în contextul protestelor de stradă din întreaga țară făcute împotriva OUG 13.

De asemenea, Adrian Țuțuianu a precizat că va cere Serviciului Român de Informații (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaționalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România.

”Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariaţii de la o firmă cu capital străin au fost forţaţi să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreţi să înţelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituţiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns (…) Ăsta e un răspuns pe care îl va da SRI. Nu îl dau eu”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

De asemenea, el a precizat că firmele strănine nu au voie să-și folosească banii în afara scopurilor decât cele proprii.

”Dacă o firmă foloseşte bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activităţi, legea 31/1990 spune că este infracţiune. Folosirea creditului sau bunurilor societăţii în scopul propriu sau unei alte persoane. Este o discuţie de făcut şi trebuie analizată. Al doilea lucru, pe mine mă interesează din punctul de vedere al securităţii naţionale. Există un articol 11 în legea securităţii naţionale care prevede foarte clar că, atunci când se urmăreşte înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente şi aşa mai departe, problema este una de securitate naţională”, a explicat Ţuţuianu.

”Cred că dumneavoastră nu aveţi noţiunea de bun. Păi, când iei maşina de la firmă, două, trei, şapte, zece, când plăteşti de pe contul firmei maşini care merg la activităţi de tipul ăsta, nu e folosirea bunurilor societăţii sau creditului ei? Haideţi să fim puţin mai analitici şi nu doar să luăm aşa ceea ce pare senzaţional”, a mai spus Adrian Ţuţuianu. 


Institutul pentru Politici Publice (IPP) a cerut, duminică, demisia președintelui Comisiei de Control a SRI, Adrian Țuțuianu, care a cerut Serviciului Român de Informații să ancheteze  companii multinaționale care și-au îndemnat angajații să participe la protestele din stradă din ultimele zile, împotriva OUG 13. 

IPP avertizează că declarația lui Țuțuianu reprezintă ”o instigare la ură împotriva firmelor cu capital străin în România. Această atitudine iresponsabilă, venind din partea unei Comisii Parlamentare, aduce prejudicii imense imaginii României în relația cu partenerii săi externi”.  

”În pofida discursurilor unor lideri PSD care cheamă la calm și dialog, Adrian Țuțuianu caută să îi antagonizeze pe românii angajați la stat sau la firme românești cu cei care lucrează în multinaționale, temă folosită, de altfel, de PSD și în campania electorală. Declarațiile unui Președinte de Comisie Parlamentară au cu totul altă semnificație. Dincolo de asta, o asemenea atitudine reprezintă un act de poliție politică. Chiar dacă acest lucru este real și conducerea companiilor a decis să recomande angajaților să protesteze, acest lucru nu constituie decât un drept legal prevăzut de Constituție și nicidecum un act neconstituțional, ilegal sau subversiv. (…) Mentalitatea de influență totalitară încă nevindecată la mulți politicieni români încă nescuturați de comunism îi face să vadă în orice contestatar al guvernului PSD un agent plătit al străinilor ce vreau răul țării. O asemenea atitudine este demnă de un lider politic din Belarus și nicidecum nu trebuie întâlnită la șeful comisiei de control a SRI”, arată IPP. 

 

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă