17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialŞefii de la Bună Ziua, Iaşi, condamnaţi penal la Cluj

Şefii de la Bună Ziua, Iaşi, condamnaţi penal la Cluj

Ghiocel Florin Asimionesei şi Alin Tocan au scăpat de executarea pedepsei. În dosar este implicat ministrul USL, Relu Fenechiu.

 

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj i-au condamnat la închisoare cu suspendare pe patronul publicaţiei Bună Ziua, Iaşi, Ghiocel Florin Asimionesei, precum şi pe jurnalistul Alin Tocan. Procesul a fost strămutat la Cluj ca urmare a implicării în dosar, în calitate de parte vătămată, a actualului ministru liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu. Ghiocel Florin Asimionesei este unul dintre cei mai controversaţi patroni de presă din Iaşi. Însă la fel de controversat este Relu Fenechiu, actualul ministru USL al Transporturilor. El a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în dosarul “Transformatorul”. În acesta, Relu Fenechiu este acuzat că ar fi provocat un prejudiciu de 6,4 milioane de lei companiei de stat Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Moldova, prin faptul că a vândut o serie de transformatoare de mare capacitate la preţuri mult umflate.

 

Ce spune instanţa

Magistraţii de la Curtea de Apel Cluj au redactat un document care spune că ” În baza art. 14 şi art. 346 C. pr. pen. rap. la art. 998-999 şi art. 1000 alin. 3 Cod civil (în vechea reglementare) admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile Budeanu Ioan, Fenechiu Relu şi Şorănescu Constantin şi obligă inculpaţii la plata despăgubirilor civile cu titlu de daune morale către aceştia după cum urmează:

Pe inculpatul Tocan Alin în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Puls Grups SRL, SC Delta Press Investment SRL, SC Delta Asim SRL prin lichidator Gaetan Adrian Romeo, SC Grand Q SRL prin lichidator C.I.P.I. Hotea M. Lilly la plata sumei 20.000 lei către partea civilă Budeanu Ioan;

Pe inculpatul Asimionesei Ghiocel Florin în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Puls Grups SRL, SC Delta Press Investment SRL, SC Delta Asim SRL prin lichidator Gaetan Adrian Romeo, SC Grand Q SRL prin lichidator C.I.P.I. Hotea M. Lilly la plata sumelor de câte 20.000 lei către fiecare dintre părţile civile Fenechiu Relu şi Şorănescu Constantin.

Constată că partea responsabilă civilmente SC Euro Media Invest SRL  a fost radiată în baza sentinţei comerciale nr. 627/S/02.06.2010 a Tribunalului Iaşi.

Admite acţiunea civilă formulată de S.C. Comat S.A. Iaşi, cu sediul în Iaşi, strada Sergent Grigore Ioan nr. 7 şi obligă pe inculpatul Asimionesei Ghiocel Florin în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Delta Press Investment SRL la plata sumei de 17.975, 70 lei reprezentând contravaloarea facturii nr. 2907672/17.03.2004.

Admite acţiunea civilă formulată de S.C. Fene Grup SA Iaşi cu sediul în Iaşi, strada Grigore Ureche nr. 1-3 şi obligă pe inculpatul Asimionesei Ghiocel Florin în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Puls Grups SRL şi SC Delta Press Investment SRL la plata contravalorii în lei la cursul BNR la data plăţii a sumei de 3.000 Euro cu titlu de daune materiale”.

Ghiocel Florin Asimionesei a primit trei ani de închisoare cu suspendare, iar Alin Tocan a fost condamnat la doi de închisoare cu suspendare. Pentru Ghiocel Florin Asimionesei, termenul de încercare este de cinci ani, iar pentru Alin Tocan, termenul de încercare este de patru ani.

Fene Grup, firmă de ministru

Compania menţionată în decizia judecătorilor clujeni, SC Fene Grup SA, este deţinută în proporţie de 96 la sută de către ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu. Prin intermediul acesteia s-a derulat şi afacerea “Transformatorul”. SC Fene Grup SA a avut şi două contracte cu SNCFR, companie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cărora le-a pus capăt după ce Relu Fenechiu a devenit membru al Guvernului Ponta II.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă