23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialŞef din IPJ Vaslui, condamnat la doi ani închisoare. Care este motivul

Şef din IPJ Vaslui, condamnat la doi ani închisoare. Care este motivul

Şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) din Poliţia Judeţeană Vaslui, comisarul-şef Grişa Mititelu, suspendat din funcţie, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru refuzul testării alcoolscopice în urma accidentării unei tinere pe o trecere de pietoni, informează Mediafax

Instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei stabilit de poliţist cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui care a instrumentat dosarul.

Citeşte şi: UPDATE. Dan Diaconescu, condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare: Mi-au închis televiziunile și partidul, acum urma să mă închidă și pe mine

Pus la dispoziţia şefului Poliţiei Judeţene Vaslui în luna februarie, odată cu trimiterea sa în judecată, comisarul-şef Grişa Mititelu şi-ar putea continua activitatea în cadrul instituţiei, pe aceeaşi funcţie de şef al SAS, potrivit statutului poliţistului, în condiţiile în care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei.

"În cazul în care s-a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, achitarea, renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, precum şi în cazul încetării procesului penal, poliţistul va fi repus în toate drepturile anterioare", se arată în Legea 360/2002 privind statutul poliţistului.

Atunci când va fi primită hotărârea instanţei vor fi puse în aplicare prevederile deciziei, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Ancheta penală faţă de comisarul-şef Grişa Mititelu a început în decembrie 2014, după ce poliţistul a lovit cu maşina personală o tânără, pe trecerea de pietoni din vecinătatea sediului Poliţiei Judeţene Vaslui.

​Citeşte şi: Obreja, Resmeriţă şi Breazu rămân în arest în dosarul "Gala Bute"

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că şeful SAS Vaslui nu a acordat prioritate tinerei carea traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, victima fiind acroşată cu partea lateral stânga a autoturismului. Tânăra a căzut pe carosabil, după care s-a ridicat şi a mers mai departe. Comisarul-şef Grişa Mititelu a oprit maşina şi a plecat după victima accidentului pentru a vedea dacă aceasta are nevoie de îngrijiri medicale şi pentru a-i cere să meargă împreună la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui. Tânăra a refuzat, după care a părăsit zona.

Poliţiştii Serviciului Rutier sosiţi la locul accidentului au făcut cercetări pentru identificarea tinerei, însă fără succes. De asemenea, s-au făcut verificări la spitalele din judeţul Vaslui, fără a fi găsită vreo persoană care să fi reclamat că a fost victima vreunui accident de circulaţie.

"În aceste condiţii, nu s-a întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru vătămare corporală din culpă întrucât nu există victimă. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au solicitat conducătorului auto să fie testat cu aparatul alcooltest şi să meargă la spital în vederea recoltării de probe biologice. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", declara responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Poliţiştii vasluieni i-au reţinut şefului SAS permisul de conducere până la pronunţarea instanţei, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă