13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSechestrate de samsarii de case

Sechestrate de samsarii de case

»  Doua batrane care detin imobile in Cernavoda si Constanta au fost sechestrate de mai multi romi.
»  Femeile, care locuiau singure, au fost rapite si amenintate, pentru a semna contracte de vanzare-cumparare.
»  Victimele au fost salvate de trupele DIAS si transportate la spital pentru ingrijiri medicale.

Mafia imobiliara ataca si in Dobrogea. Tintele ei sunt batranii care locuiesc singuri si care au in proprietate terenuri sau locuinte. In plasa acestora au cazut si doua surori din Cernavoda. Femeile nu au mai fost vazute de vecini de aproape doua saptamani. Alertati, oamenii au sunat la politie si au sesizat disparitia acestora. Ulterior, in timpul unei descinderi a trupelor Detasamentului de Interventie si Actiuni Speciale (DIAS), cele doua batrane au fost descoperite intr-un cartier din Constanta. Se pare ca femeile au fost filate luni intregi de membrii retelei, care au decis sechestrarea lor si obligarea acestora sa semneze un contract de vanzare-cumparare. Potrivit unor surse neoficiale, cetatenii rromi ar fi recurs chiar la sedarea batranelor pentru a obtine cele doua imobile pe care acestea le au in Constanta si Cernavoda.

 

"Noi am vazut ca nu mai iese nici una afara si am alertat politia. In fiecare zi, venea la ele o femeie care le aducea lapte. Am stat de vorba si cu aceasta, care ne-a confirmat temerile. Am banuit ca au fost rapite, dar nu stim de ce. Am auzit ca ar fi fost tinute cu forta in Palas. Au venit politistii aici, au facut investigatii, dar nu au gasit nici un indiciu", a declarat o vecina.
Politistii au dus in fata procurorilor doua persoane de etnie rroma, in casa carora se aflau femeile. Acestea au fost audiate ore intregi, iar anchetatorii incearca sa afle daca cei doi fac parte dintr-o retea mai mare si daca au mai apelat la astfel de metode pentru a obtine diverse bunuri. "I-am retinut pe cei doi suspecti si i-am dus la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta pentru audieri. Mai departe, procurorii sunt cei care decid ce se va intampla cu ei si daca propun arestarea preventiva a acestora", a declarat Radu Croitoru, purtatorul de cuvant al IPJ Constanta. Dupa ce au fost eliberate, cele doua surori au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Inca in stare de soc, femeile nu au putut povesti cosmarul prin care au trecut. "Nu stiu de ce ma aflu aici. Nu am inteles de ce ma tin politistii aici", a declarat una dintre victime.
Suspectii au fost audiati de politistii constanteni. Ieri, barbatii au fost prezentati Tribunalului Constanta, cu propunerea de arestare preventiva.

Caz similar in Tulcea
Un batran de 56 de ani a fost convins sa isi vanda apartamentul cu 35.000 de euro, desi acesta valora de doua ori mai mult. Tulceanul, in varsta de 56 de ani, locuia din 1982 intr-un bloc de pe strada 1848. In urma cu cativa ani, sotia lui a decis sa plece la munca in Israel, iar el a ramas singur in casa. Administratorul blocului, Petre Ene, a declarat ca acesta a gazduit mai multe persoane. In iulie 2007, la administrator a ajuns un domn care a declarat ca este proprietarul apartamentului. "I-am spus ca trebuie sa imi prezinte actul de vanzare-cumparare a locuintei. Mi l-a aratat. Conform documentului, locuinta a fost vanduta cu 20.000 de euro", a spus administratorul. "Cu ei m-am inteles la 35.000 de euro, dar la notariat actele s-au perfectat cu 20.000 de euro", a declarat batranul inselat.
"Modul de actiune al infractorilor pare simplu. Ii identifica pe pensionarii care sunt lasati singuri, le cumpara tot felul de bunuri, fac investitii in apartamentele acestora, castigandu-le astfel increderea, dupa care vand locuintele pe cale ilicita, de cele mai multe ori", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Tulcea, Daniela Condrea.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Conferința „ Cultura Calului și Renașterea Hipismului în România după 1989” va încheia reuniunea hipică de excepție de duminică de la Hipodromul Ploiești

A patra reuniune hipică din acest an, de la Hipodromul din Ploiești, va fi una de excepție, în program fiind cinci curse de trap....

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă