13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialScandal politic la Arad: fraudă electorală şi corupţie

Scandal politic la Arad: fraudă electorală şi corupţie

Şeful Consiliului Judeţean este acuzat că ar fi fraudat alegerile locale „cu statistica”.

 
La Arad a izbucnit un scandal între conducerea USL şi cea a PDL. USL i-a acuzat pe Nicolae Ioţcu şi Gheorghe Falcă că au averi foarte mari de când sunt bugetari şi că preşedinţia Consiliului Judeţean Arad ar fi fost câştigată prin fraudă la statistică. Nicolae Ioţcu spune că nici vorbă, că frauda nu a avut loc. În urma acuzelor dintre cele două formaţiuni politice, de fraudă şi corupţie, DNA ar trebui să se autosesizeze şi să înceapă cercetările, spun liderii USL.

Averi fabuloase de bugetar

Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, arată că atât Gheorghe Falcă, primarul Aradului, cât şi Nicolae Ioţcu, preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, s-au îmbogăţit abia după ce au devenit bugetari. „Nicolae Ioţcu, la fel ca şi idolul lui, Gheorghe Falcă, a intrat în politică să se pricopsească. Înainte de a intra în politică nu a realizat nimic. Apoi a fost angajat pe relaţii politice pe la firmele PDL, după care a devenit un bugetar de lux”, a declarat Dorel Căprar. El spune că Ioţcu şi Falcă fac parte din categoria milionarilor de carton, care nu îşi pot justifica în mod serios averile.

„Nicolae Ioţcu a vândut o groapă într-un sat de deal cu 700.000  de euro – aceasta este o tanzacţie dubioasă, nu o sursă legitimă de venit! I-am cerut şi altă dată lui Ioţcu să le explice tuturor bugetarilor care se află în subordinea sa sau nu cum a reuşit în timp de criză să devină milionar în euro? Cum a reuşit să vândă în timp de criză un apartament în cartierul Aurel Vlaicu cu peste 60.000 de euro? Cum a reuşit în câţiva ani să aibă şi vilă la Vladimirescu şi apartament în centrul oraşului şi numeroase conturi în bănci?”, s-a întrebat Dorel Căprar. „Sunt curios cum îşi vor justifica averile în ziua în care li se va cere socoteală. Pentru că nu poţi băga mâna în avutul public la nesfârşit, fără să plăteşti mai devreme sau mai târziu”, a concluzionat preşedintele PNL Arad, Ioan Cristina.

Consiliul Judeţean câştigat prin fraudă

Ioan Cristina, preşedintele PNL Arad, spune că în alegerile locale, în care a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean Arad la doar câteva sute de voturi, ar fi fost furat cu ajutorul statisticii. „Mă mir că domnul Ioţcu are tupeul să facă referire la persoana mea, după ce a câştigat alegerile prin fraudă, lucru recunoscut pe la chefuri chiar de apropiaţii săi. Unul dintre aceştia afirma mândru de el că: l-am «făcut» pe Cristina la statistică”, a declarat Ioan Cristina. Nicolae Ioţcu spune că nu este nici vorbă de fraudă electorală şi îl acuză pe Ioan Cristina că face politică prin birturi. „Domnul Cristina are tot dreptul să vorbească despre orice subiect în mediile private pe care le frecventează: chefuri, birturi sau alte localuri prin care-şi desfăşoară «serviciul».

Dar când aduce asemenea acuze, precum frauda în alegeri, într-un mediu public, prin declaraţii de presă, atunci lucrurile ies de sub tiparul discuţiilor de birt şi intră într-un cadru juridic, responsabil şi unde fiecare trebuie să-şi asume ceea ce declară”, a explicat Nicolae Ioţcu. El spune că totul este calomnie după modelul Antonescu. „Iar stratagema cu «Statistica» şi cu frauda de acolo, născocită de Antonescu, este folosită ca refren de Uniunea socialiştilor mincinoşi, propagată prin teritoriu de aserviţii din partid, precum Ioan Cristina, fost Neluţu. Cât despre domnul Căprar, dumnealui îşi ascunde eşecul politic şi profesional prin afirmaţii nefondate şi calomnioase”, a declarat Nicolae Ioţcu. 

Ce spune Falcă

„Să vorbească mai puţin şi să muncească mai mult. Până acum nu  au reuşit să aducă nici un leu pentru judeţul Arad, nici măcar pentru primarii lor. Cred că ar trebui să lase capul jos şi să nu mai vorbească atât”, a declarat Gheorghe Falcă.

 

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...
Ultima oră
Pe aceeași temă