16 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialScandal în „fotbalul mic"

Scandal în „fotbalul mic”

Conducerea echipei de Liga a IV-a Steaua Speranţei Siliştea ameninţă cu dosare penale conducerea AJF Constanţa.

 

Pauza competiţională le-a oferit oficialilor echipelor din eşaloanele inferioare timp pentru a-şi analiza activitatea, atât a lor, cât şi a celor care îi conduc, anume Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Astfel a apărut un scandal care tinde să ia amploare. Totul a pornit de la un meci din cadrul etapei a III-a, când Gloria Băneasa a folosit, în meciul cu Steaua Speranţei Siliştea, un jucător în stare de suspendare. Oficialii echipei din Siliştea au sesizat conducerea AJF, care însă nu le-a dat dreptate, motivele fiind cele contestate.

Bogdan Ionuţ Chirilă, manager la echipa din Siliştea, a declarat: „Ne considerăm defavorizaţi şi păcăliţi de conducerea AJF, care nu ne-a dat dreptate, deşi FRF ne-a admis recursul. Problema cea mare este că statutul AJF nu mai corespunde cu cel al Federaţiei Române, fapt care ar duce automat la dezafilierea structurii constănţene şi eliminarea formaţiilor de pe litoral din toate competiţiile oficiale”. Oficialul echipei Steaua Speranţei nu se opreşte aici şi declară că este dispus să acţioneze în instanţă conducerea AJF. „Dacă le cerem demisia, nu e suficient. Oamenii aceştia au făcut mult rău fotbalului constănţean prin felul în care l-au condus, modalitate care nu a avut ca scop decât urmărirea intereselor proprii. În condiţiile în care AJF nu răspunde în faţa conducerii fotbalului românesc, atunci mergem în instanţa civilă şi vom face plângeri penale tuturor. Cred că sunt destule aspecte care i-ar putea trimite pe cei de la AJF pentru mulţi ani la puşcărie”, a mai spus Ionuţ Chirilă.

Aceiaşi oficiali au spus că, din cauza administrării deficitare a fotbalului constănţean, mai multe echipe din eşaloanele inferioare nu s-au mai înscris în campionat şi de ani buni nici o echipă din judeţ nu a mai reuşit promovarea în Liga a III-a.

Unde sunt fondurile?

Conducerea echipei Steaua Speranţei Siliştea a -declarat că plăteşte, lunar, la AJF -Constanţa, trei mii de lei. -Există însă echipe sau structuri -sportive, cum este Academia Hagi, care plătesc mult mai mulţi bani. „Ne dorim să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani. O să convocăm o adunare -generală a AJF în care vom propune -angajarea unei firme -specializate pe audit care să analizeze tot ce s-a făcut cu banii pe care echipele -constănţene îi plătesc, dar şi pentru documente, pentru că şi acest aspect este important deoarece s-au comis multe ilegalităţi”, a declarat oficialul celor de la Steaua Speranţei Siliştea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă