21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialŞase răniţi în estul Bulgariei, într-o serie de explozii la un depozit...

Şase răniţi în estul Bulgariei, într-o serie de explozii la un depozit de muniţie

Şase persoane au fost rănite marţi într-o serie de explozii la un depozit de muniţie, în estul Bulgariei, a anunţat postul bulgar de radio BNR, relatează Mediafax.

Guvernul a confirmat incidentul de la acest depozit, care aparţine unui întreprinzător privat şi în care se procedează la distrugerea de muniţie, în apropiere de satul Lozeneţ, situat pe una dintre principalele rute de legătură între capitala bulgară, Sofia, şi Marea Neagră.

Postul de radio a precizat că, în momentul deflagraţiilor, la locul incidentului se aflau 13 muncitori.

Aproximativ 15.000 de tone de muniţie, datând din perioada Pactului de la Varşovia, sunt stocate în depozite din Bulgaria. Distrugerea acestei muniţii a fost întârziată din cauza lipsei de mijloace financiare.

Alte două serii de explozii s-au produs, una în decurs de mai multe zile, în iulie 2008, la Celopecene, în apropiere de Sofia (vest), şi alta în noiembrie 2011, lângă satul Lovni-Dol (centru). În aceste explozii nu s-au înregistrat răniţi.

Proprietarul depozitului de la Lozeneţ a declarat că în această unitate este distusă muniţie provenind de la Celopecene şi că aceste explozii nu antrenează niciun risc pentru sănătatea populaţiei satului.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă