13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialȘase persoane au fost omorâte în bataie, fiind acuzate de vampirism, în...

Șase persoane au fost omorâte în bataie, fiind acuzate de vampirism, în Malawi

Şase persoane au fost ucise în bataie, luna trecută, în Malawi, după ce au fost acuzate de vampirism. Acestea erau suspectate de populaţie că au băut sau au încercat să bea sânge uman în cadrul unor ceremonii de magie neagră. 

Aceşti prezumtivi "vampiri" au fost omorâţi în bătaie de mulţimi furioase de oameni în cadrul a trei incidente distincte care au avut loc în districtul Mulanje, în sudul ţării, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, James Kadadzera, potrivit hotnews. 

În cadrul ultimului incident, duminică, două persoane au fost linşate deoarece erau "suspectate că au băut sânge", a arătat Kadadzera. 

Într-un alt episod violent, un lider local a fost ucis după ce a fost acuzat că era complice cu "băutorii de sânge", a adăugat acesta. 

"Nu există nicio dovadă legată de existenţa acestor băutori de sânge şi nimeni nu a reclamat la poliţie", a precizat James Kadadzera, "acuzăm aceste populaţii locale că au vrut să-şi facă singure dreptate". 

Poliţia a mobilizat o sută de oameni pentru a restabili calmul în regiune. 

În urmă acestor incidente, ambasada SUA în Malawi a anunţat că a ordonat unei echipe de voluntari ai Peace Corps să părăsească districtul Mulanje. 

Existenţa vampirilor face obiectul unor zvonuri şi incidente recurente în Malawi, mică ţară din Africa unde credinţele tradiţionale rămân foarte ancorate în rândul populaţiei. 

În anii 1970, guvernul fostului dictator Kamuzu Bandă a fost acuzat că a omorât locuitori dintr-un cartier din Blantyre pentru a le vinde sângele în Africa de Sud vecină. 

În 2003, poliţia a reţinut pentru scurt timp un ziarist care a difuzat la radio un interviu cu un bărbat care pretindea că satul sau este vizitat de vampiri. 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă