16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialŞapte romi de origine română, reţinuţi pentru furturi din magazine, au atacat...

Şapte romi de origine română, reţinuţi pentru furturi din magazine, au atacat un poliţist al Siguranţei din Quebec

Şapte români romi solicitanţi de azil în Canada, care au fost reţinuţi pentru furturi într-un magazin din Dudswell, au atacat un poliţist din cadrul Siguranţei din Quebec (SQ), după care au încercat să fugă, potrivit Mediafax.

 

Poliţiştii au fost chemaţi să intervină miercuri, către ora locală 17.00 (joi, 00.00, ora României), pe strada 112 din Dudswell, relatează site-ul Canoe.ca. “Un grup de indivizi ar fi încercat să fure dintr-un magazin”, a declarat Louis-Philippe Ruel, purtătorul de cuvânt al SQ. Ei au fost găsiţi într-un alt magazin, tot pe strada 112, la Ascot. “Când a sosit poliţia, suspecţii au ieşit din magazin şi au înconjurat agentul. A avut loc o altercaţie. Indivizii s-au hotărât să fugă”, a continuat Ruel.

Poliţistul a reuşit să reţină doi dintre suspecţi, un bărbat şi o femeie. “Ceilalţi au fost arestaţi în orele următoare”, cu ajutorul unui câine de poliţie, a precizat aceeaşi sursă. Poliţiştii au fost nevoiţi să depună eforturi pentru a prinde toţi membrii acestei reţelei, două dintre femei refugiindu-se în cuşti de iepuri, potrivit Canoe.ca.

În timp ce unul dintre membrii grupului atrăgea asupra sa atenţia vânzătorului, ceilalţi, mai ales femeile, umpleau “compartimentele unor fuste lungi”, continuă site-ul. În total, poliţia a reţinut şapte persoane, şi anume patru femei şi trei bărbaţi, de origine română, provenind din regiunea Montreal, Laval şi Toronto. SQ a anunţat că verifică, la serviciile de migrare, dacă cei şapte se află în Canada în mod legal, a mai declarat Ruel.

Joi, amprentele digitale ale celor şapte romi de origine română au fost trimise la Ottawa, pentru a le fi verificată identitatea. Anchetatorii SQ au avut nevoie de trei ore pentru a le explica motivele arestării şi a le citi drepturile, scrie site-ul, precizând că aceştia vorbeau romă, inclusiv interpretul desemnat de Ministerul canadian Justiţiei reuşind să discute cu dificultate cu suspecţii.

Niciunul nu are cetăţenie canadiană, cei şapte fiind refugiaţi în aşteptarea deciziei autorităţilor. Însă Cleopatra Oana, Ilena Miclescu, Redford Odina, Valentin şi Daniela Dimitru, Ionuţ Sardaru şi Mirela Velcu vor răspunde în faţa unui judecător, între altele pentru furt, furt calificat, posesie de unelte pentru spargere, obstrucţionarea poliţiei şi atac asupra unui agent.

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă