28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialSăptămână de vis pentru tenisul românesc

Săptămână de vis pentru tenisul românesc

Cu doar două zile înaintea debutului celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon, jucătorii români au câştigat trei dintre cele patru finale ale turneului de la ‘s-Hertongenbosch, din Olanda.

Simona Halep la simplu feminin, Horia Tecău la dublu masculin şi Irina Camelia-Begu la dublu feminin au reuşit să se impună pe iarba olandeză.

Simona Halep continuă să arate o formă extraordinară în circuitul WTA. Aflată în cea mai bună formă a carierei, românca a reuşit să câştige al doilea turneu WTA consecutiv, după ce, cu o săptămână în urmă, câştigase trofeul la Nurnberg.

În ultimul act al turneului din Olanda, Halep s-a impus în două seturi, 6-4, 6-2, în faţa belgiencei Kirsten Flipkens, cap de serie numărul patru la acest turneu.

Românca îşi continuă ascensiunea spre top 30 WTA, în urma acestui succes ajungând până pe poziţia a 32-a. “Este un moment special al carierei mele şi mă simt incredibil de bine, deoarece am jucat aproape perfect pe iarbă, după un turneu câştigat pe zgură. Sunt foarte fericită dar nu am timp să mă bucur, voi pleca spre Londra, unde mă aşteaptă turneul de Grand Slam de la Wimbledon, aşa că mă voi bucura de succese când mă întorc”, a declarat Simona Halep.

Am dominat probele de dublu masculin şi feminin

În cadrul aceluiaşi turneu din Olanda, Horia Tecău şi Max Mirnyi au cucerit trofeul probei de dublu. Perechea româno-bielorusă s-a impus în două seturi în faţa cuplului german format din Andre Begemann şi Martin Emmrich. După o oră şi 8 minute de joc, Tecău şi Mirnyi şi-au adjudecat trofeul cu scorul de 6-3, 7-6 (7-4). Victoria din finala de la ‘s-Hertongenbosch va aduce perechii româno-bieloruse un cec de 22.500 de euro şi 250 de puncte ATP. Trofeul cucerit în Olanda este cel de-al doilea adjudecat de Tecău şi Mirnyi în acest an, după cel câştigat la Bucureşti. Tecău este la al treilea trofeu la ‘s-Hertongenbosch, după cele câştigate în 2012 şi 2010.

În proba feminină de dublu din Olanda, Irina Camelia-Begu şi Anabel Medina Garrigues, favorite 2 ale turneului, au trecut în finală, cu scorul de 4-6, 7-6, 11-9, de perechea Dominica Cibulkova / Arantxa Parra Santonja. Succesul de la ‘s-Hertongenbosch este primul pe iarbă pentru sportiva din România.

Cele mai citite

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

Elena Lasconi își anunță candidatura la șefia USR

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă