16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSanatoriul balnear să treacă în administrarea Primăriei Mangalia

Sanatoriul balnear să treacă în administrarea Primăriei Mangalia

Primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, este nemulţumit de măsura Ministerului Sănătăţii de a trece pe lista spitalelor ce vor fi desfiinţate şi Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia.

Decizia Ministerului Sănătăţii survine după ce, anul trecut, edilul a avut o întâlnire cu un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, care i-a dat toate asigurările că Sanatoriul Balnear este pe lista unităţilor de interes naţional.

“Anul trecut, la momentul preluării unităţilor spitaliceşti de către administraţiile locale, am participat la o întrevedere în cadrul căreia reprezentantul Ministerului Sănătăţii a prezentat o listă a unităţilor sanitare de interes naţional, pe care figura şi Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia. Nu înţeleg ce a determinat această schimbare majoră, astfel încât Sanatoriul din Mangalia a trecut de pe lista unităţilor de interes naţional pe lista de desfiinţare ?!”, spune primarul.

Luna trecută, la primele zvonuri, primarul Claudiu Tusac, i-a adresat o scrisoare ministrului Cseke Attila, prin care îşi prezenta argumentele pentru care sanatoriul nu trebuie desfiinţat. Cel mai important dintre acestea e faptul că sanatoriul reprezintă unul dintre obiectivele de interes pentru turismul balnear din sudul litoralului, atrăgând mii de turişti străini, “Vă rugăm insistent să nu distrugeţi Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, unitate care atrage mii de turişti străini spre sudul litoralului românesc, să nu înstrăinaţi această valoare a patrimoniului local prin privatizări păguboase. Prin dispariţia acestei unităţi va fi afectată dezvoltarea turistică a zonei, vor scădea veniturile bugetului local şi va fi afectată direct calitatea vieţii cetăţenilor municipiului Mangalia”, se arăta în scrisoarea primarului Tusac.

Primarul din Mangalia i-a înaintat ministrului Cseke Attila şi o soluţie alternativă. Pentru ca Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia să nu fie desfiinţat, i-a propus ministrului Sănătăţii trecerea unităţii în administrarea autorităţilor locale. “Vă solicit în mod oficial să luaţi în calcul şi o altă variantă, aceea a trecerii Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia în administrarea autorităţilor locale. Suntem perfect capabili să administrăm unităţi spitaliceşti mari. De exemplu, pentru Spitalul Municipal Mangalia administraţia locală va face investiţii de peste 2.400.000 de euro”, se spunea în adresa Primăriei Mangalia.

Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă