12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSalonul international al benzilor desenate, la Constanta

Salonul international al benzilor desenate, la Constanta

» Evenimentul are loc in perioada 24-26 octombrie si aduce in Constanta artisti din Romania, Franta si Belgia.

» Edituri consacrate isi vor prezenta cele mai noi realizari din domeniul benzii desenate.

Muzeul de arta Constanta este gazda celei de-a 18-a editii a Salonului International al benzii desenate din Romania, in perioada 24-26 octombrie. Devenita de acum traditionala, aceasta sarbatoare a celei de-a noua arte si, in egala masura, a francofoniei, va reuni artisti si scriitori de prestigiu din Romania, Franta si Belgia. Astfel, din tara noastra vor fi prezenti Ion Manolescu, profesor la Universitatea din Bucuresti, romancier, autorul romanului "Derapaj", Lucian Amarii, desenator si scenarist din Iasi, Radu Marian desenator si scenarist din Constanta, si Leonte Nastase, caricaturist constantean. Din Franta vor participa Francois Corteggiani, desenator si scenarist, redactor-sef al revistei Pif Gadget, Mircea Arapu, desenator si scenarist, redactor la aceeasi publicatie.

 

De asemenea, la eveniment vor mai participa si Paul Laffont, traducator si reprezentant al Editurii Pavesio, dar si Herle sau Bnejamin Flao, desenatori si scenaristi. Din Belgia va fi prezent Marc Wasterlain, desenator si scenarist al seriilor Jeannette Pointu si Docteur Poche. Tema editiei din acest an este "PIF in Romania", cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la naserea acestui personaj BD francez, foarte cunoscut si apreciat in Romania. In cadrul acestui eveniment mai multe edituri isi vor prezenta cele mai noi realizari din domeniul benzii desenate si nu numai. O librarie ad-hoc va propune amatorilor genului o larga paleta de titluri de benzi desenate in limba franceza, la preturi promotionale. Astfel, proiectii video, concursuri, animatii si multe alte surprize ii asteapta la Muzeul de Arta Constanta pe toti pasionatii de benzi desenate cu varsta cuprinsa intre sapte si 77 de ani.

 

Programul celor trei zile va cuprinde intalniri cu invitatii de marca ai evenimentului, dezbateri, ateliere si dedicatii. Salonul International al Benzii Desenate din Romania este organizat de Alianta Franceza din Constanta, Asociatia Bedefililor din Romania, Ambasada Frantei in Romania, Delegatia Wallonie-Bruxelles la Bucuresti, cu sprijinul Muzeului National de Arta Constanta.

»  Tema editiei din acest an este "PIF in Romania", cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la naserea personajului BD francez.

» Proiectii video, concursuri, animatii si multe alte surprize ii asteapta la Muzeul de Arta Constanta pe toti pasionatii de benzi desenate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă