12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSala de spectacole de 1.300.000 de euro

Sala de spectacole de 1.300.000 de euro

– Noul edificiu va fi amplasat in curtea Centrului Judetean pentru Cultura.

Centrul judetean pentru Cultura si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud intentioneaza sa construiasca la Bistrita o sala de spectacole multifunctionala si un amfiteatru care sa acopere lipsa unei sali adecvate pentru reprezentatii de teatru, balet si alte activitati culturale. Sala ar urma sa fie amplasata in curtea Centrului Judetean pentru Cultura iar costurile pentru constructie sunt estimate la circa 1.300.000 de euro. "In acest an avem prevazuti banii pentru proiectare si sper ca, pana anul viitor, in toamna sa realizam si constructia. Nevoia orasului pentru o astfel de sala este incontestabila. Noi nu avem acum unde sa tinem un spectacol de balet ca lumea sau unul de opera.

 

Amfiteatrul va fi foarte util pe timpul verii pentru resuscitarea spiritului citadin al bistritenilor", a declarat directorul CJC Bistrita-Nasaud, Nicolae Galatean. Sala polivalenta pentru spectacole, expozitii si intruniri va avea o capacitate de 350 de locuri si o suprafata desfasurata de 800 mp. Va fi dotata cu instalatie de climatizare, spatii pentru scena de spectacole, cabine pentru actori, depozit scena oficiu pentru preparate reci, cafea, sucuri si depozitare frigorifica. Grupurile sanitare se vor executa in afara salii multifunctionale si vor deservi simultan si amfiteatrul in aer liber, ce va avea o capacitate de 200 de locuri. Singura scena functionala, insa total nesatisfacatoare din Bistrita este cea a Casei Municipale "George Cosbuc".

Faptul ca este subdimensionata a fost dovedit in luna aprilie cand balerinii teatrului Balsoi au fost supusi unei umilinte de neuitat: li s-au auzit tropaiturile. Poate pentru prima oara in cariera. Din cauza spatiului mic, balerinii au evoluat atunci ca pe sarma. 300 de bistriteni au platit fiecare cate un bilet de intrare in valoare de 100 de lei pentru a admira gratioasele "lebede" a caror celebritate a facut inconjurul lumii. Nu putini au plecat extrem de dezamagiti de conditiile tehnice in care s-a desfasurat spectacolul. La inceputul actului II, scena a ramas in bezna si artistii fara muzica pentru cateva minute, timp in care un electrician a traversat scena, printre "lebedele" incremenite, si a remediat defectiunea. In aceasta sala nici spectatorii nu au o vizibilitate buna. O noua reprezentatie a Teatrului Balsoi a fost anulata in urma cu o saptamana din lipsa de spectatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă