13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialSăgeata va juca pe „Farul“

Săgeata va juca pe „Farul“

Echipa din Năvodari va juca pe arena din „Primăverii” în Liga I, iar ca variantă suplimentară oficialii năvodăreni au dat arena din Galaţi.

Mai sunt puţine runde şi sezonul fotbalistic intern se va încheia. Judeţul Constanţa este reprezentat de trei echipe care evoluea­ză în primele două eşaloane. Viitorul lui Hagi joacă la cel mai înalt nivel, în timp ce Săgeata şi Farul evoluează în Liga a II-a.

Ne îndreptăm atenţia în special către Săgeata Năvodari, echipă aflată la graniţa dintre cele două divizii. Echipa pregătită de Constantin Gache se află pe locul doi în clasamentul Seriei I din Liga a II-a şi are toate şansele ca stagiunea viitoare să o prindă în eşalonul superior. Pentru a juca acolo năvodărenii trebuie să îndeplinească însă câteva condiţii. Principala dintre ele este aceea de a avea o arenă omologată pentru Liga I. Oficialii echipei din Năvodari spun că arena pe care joacă în prezent Săgeata va fi adusă la standardele primei ligi în această vară.

„Aşteptăm verdictul de la Federaţie. Am depus dosarul de licenţiere şi vom evolua în Liga I pe stadionul Farul, până când arena din Năvodari va fi modernizată. Primăria are deja proiectul, aşteptăm decizia de la federaţie şi sfârşitul de campionat pentru a demara lucrările de modernizare. Acum nu arată prea bine, dar va fi un stadion cu o capacitate de 8.500 de locuri şi va avea exact ceea ce îi trebuie unei echipe de Liga I. Vom începe lucrările imediat după terminarea campionatului, în aproximativ două săptămâni de la finele acestuia”, a declarat Mihai Terzi, directorul grupării din Năvodari.

Buget de 2,5 milioane de euro

Conducătorii celor de la Săgeata au anunţat chiar şi un buget pentru ca echipa să nu se facă de râs în Liga I. Preşedintele grupării năvodărene, Florentin Manolache, a anunţat că pentru Liga I Săgeata va beneficia de un buget de 2,5 milioane de euro. Suntem ca şi promovaţi şi vreau să vă asigur că nu ne vom face de râs în Liga I. Până începe sezonul, ne vom pune la punct şi cu infrastructura, dar şi cu ­finanţele. Cu 2, 5 milioane de euro vom face faţă cu brio în Liga I“, a spus Manolache.

Nici arena „Farul“ nu mai e bună!?!

Dacă va promova Săgeata, pe stadionul „Farul” ar urma să evolueze în Liga I atât echipa din Năvodari, cel puţin până când îşi modernizează propria arenă, şi asta dacă echipa lui Hagi nu va retrograda. Viitorul are însă şi ea varianta Galaţi unde a mai jucat, dar şi a stadionului propriu, care este în construcţie. Şansele ca cele două formaţii să joace ambele în primul eşalon şi pe acelaşi stadion sunt însă destul de mici. Arena din „Primăverii” are şi ea probleme, nu are instalaţie de încălzire sub gazon, cerinţă ce intră în vigoare, pentru licenţiere, din sezonul viitor. Astfel, nici arena Farului nu ar mai fi bună pentru Liga I.

8.500 de locuri ar urma să aibă arena din Năvodari, după modernizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă