12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialS-a dedulcit la cutia milei. Un preot catolic canadian a furat banii...

S-a dedulcit la cutia milei. Un preot catolic canadian a furat banii strânși pentru refugiații sirieni și i-a pierdut la cazino

Un preot catolic din oraşul London, din centrul Canadei, a fost pus sub acuzare pentru că a furat peste o jumătate de milion de dolari canadieni, adică 350.000 de euro, destinaţi refugiaţilor sirieni, pe care i-a pierdut la cazino.

Amer Saka, cleric în Biserica Caldeeană Catolică, a obţinut aceste fonduri de la 20 de donatori în cadrul unui program fals de sponsorizare pentru a găzdui refugiaţi sirieni, a anunțat Poliţia din London (Ontario).

Șeful Bisericii Caldeene Catolice din Canada, Emanuel Shaleta, a refuzat să ofere detalii cu privire la declaraţiile făcute anterior pentru mass-media locale. Acest lider religios a declarat cotidianului London Free Press că preotul Saka îi telefonase să-i spună că a pierdut la pariuri toţi banii pentru refugiaţi.

Preotul era implicat într-un program de sponsorizare pentru refugiaţi de mai mulţi ani. El a fost suspendat de către Episcopia Catolică din Hamilton, imediat după începerea anchetei, în februarie.

Poliţia din London l-a arestat miercuri pe Amer Saka. El a fost eliberat condiţionat după ce a fost inculpat în mod oficial. În condiţiile de control judiciar, instanţa a interzis clericului să frecventeze cazinourile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă