9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialRUSIA instalează sisteme de COMUNICAŢII pe continentul AMERICAN

RUSIA instalează sisteme de COMUNICAŢII pe continentul AMERICAN

Rusia a semnat un contract cu Nicaragua, stat din America Centrală, pentru a instala sisteme de comunicaţii de ultimă generaţie pe continentul american.

Oficial, aceste sisteme vor avea destinaţie civilă. Ele vor permite utilizarea sistemului de navigaţie GLONASS, care utilizează sateliţi ruseşti, pe continentul american.

Până acum, GLONASS era disponibil doar în centrul şi estul Europei, fiind complementar cu sistemul GPS, bazat pe sateliţii Statelor Unite.

Nicaragua este un aliat tradiţional al Rusiei. În acest context, Institutul de Telecomunicaţii din Nicaragua, TELCOR, a semnat un acord cu Rusia, pentru a pune în funcţiune o reţea de echipamente terestre de navigaţie pe teritoriul statului Nicaragua. Reţeaua va utiliza semnalele preluate de la sateliţii GLONASS.

Echipamentele terestre din Nicaragua vor intra în funcţiune cel târziu în iulie 2016. Iniţial, ele vor fi operate de specialişti ruşi, care vor realiza şi instruirea de personal local.

Citeşte şi:  Cum poți doborî o dronă militară

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă