21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialRudel Obreja: DNA-ul mi-a stabilit opt capete de acuzare

Rudel Obreja: DNA-ul mi-a stabilit opt capete de acuzare

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja a fost invitatul jurnalistului Narcis Drejan, marti, de la ora 19:00, in emisiunea “Fluier final”.

Asa cum si-a exprimat intentia imediat dupa ce a fost indepartat din fruntea institutiei, Rudel Obreja a reusit, dupa aproape un an, sa puna bazele Ligii Profesioniste de Box, o institutie care va ocupa de boxul profesionist din Romania.

Chiar daca se afla in razboi deschis cu Federatia Romana de Box, Obreja a fost ales in functia de presedinte al noii institutii dorind sa revigoreze boxul profesionist din Romania.

“Liga a luat nastere in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti! Este adevarat ca Doroftei sa bucura de multa popularitate, iar oamenii au incercat sa puna mana pe boxul profesionist. Se poate castiga bani din boxul profesionist, cu toate ca statul nu fa fi implicat in niciun fel. Cu toate astea, de ce FR Box poate primi bani de la stat, iar aceasta liga nu? Vreau sa dezvolt boxul profesionist, asta este menirea Ligii Profesioniste, pentru ca vreau performanta, vreau titluri pentru Romania! Cred mult in Bogdan Dinu si nimeni nu-mi poate schimba parerea despre acest baiat. Vom organiza meciuri de box profesionist in Romania. Lucrurile se intampla un pic altfel, iar promotorii organizeaza aceste meciuri. Liga Profesionista doar ofera un cadru legislativ, da aprobari, urmareste respectarea statului etc. Vom ajuta la organizarea galelor pentru centurile profesioniste. Toti cei care vor sa participe in sensul bun la dezvoltarea acestei instutii sunt bine poftiti. WBC, WBA, IBF, acestea sunt entitatile unde se va subordona aceasta Liga. Acum va fi si o concurenta intre cele doua institutii si vom vedea cine va iesi castigator! 

Nu am nimic cu Doroftei, chiar am stat de vorba cu el in ultima perioada, doar noi doi … Lui Titi Tudor nu pot decat sa-i urez sanatate, in ciuda conflictelor si sper sa revina cat mai repede.

Galatiul a fost si ramane unul din polurile cu greutate in boxul romanesc. Inca se mai misca treaba in Galati, dar in alte regiuni nu prea mai auzim de acest sport, desi exista potential

Cineva imi spunea ca traim in era Klitschkoniana. Au disparut paturile sociale care dadeau sportivi de performanta, patura saracilor. America a reparat aceasta problema si nu mai exista acei copii flamanzi care sa nu au ce sa manance dupa o zi de antrenament…

Viata e plina de compromisuri, dar trebuie sa ne situam undeva de unde sa nu fii nevoit sa-ti vinzi sufletul! Poporul asta al nostru sufera pentru ca suntem niste lasi! Oamenii nu au curaj sa vorbeasca, sau vorbesc intr-un moment cat nu mai are rost. Am ajuns sa fim sclavi in tara noastra! Personal, imi place sa ma lupt pentru niste principii in care cred, pentru ca adevarul e relativ. In momentul in care vezi ca lucrurile stau intr-un fel trebuie sa avem curajul sa le scoatem in evidenta.

Don King nu putea sa organizeze acea gala niciunde. Interbox nu putea organiza aceasta gala pentru ca toate drepturile mi-au fost cedate in tregime societatii mele! In aceste conditii avea tot ce trebuia ca sa organizez acea gala. Dar presa a scos in evidenta altceva … Banii trebuiau sa vina din fondurile UE si nu puteau fi cheltuiti decat pentru promovarea acestei gale, nimic altceva, si uite asa am ajuns si eu pe la DNA! 

Mi-au prezentat materialul de urmarire penala, un departament din cadrul DNA ma ancheteaza, nu DNA-ul in sine. Sunt opt capete de acuzare si vor incepe urmarirea penala! Eu am fost un prestator de servicii si mi-am achitat datoriile cu varf si indesat si niciun leu nu a fost gasit in neregula de catre DNA. Toate platile s-au facut prin banca. La un moment data toate aceste acte vor fi publice. Un ziarist cunoscut m-a intrebat la un moment dat cati bani am castigat si nu i-am spsu. Asta este si problema DNA-ului, dar castigul meu a fost mult mai putin din cat ar fi trebuit sa castig, asta din cauza presei! Intr-adevar, organizarea a lasat de dorit, dar nu a fost vina mea ca nu avem o sala in care sa organizam astfel de evenimente.

S-a incercat arestarea mea, dar i-am spus doamnei procuror sa nu se joace cu libertatea mea … Modul in care ma vad copii mei, prietenii mei, rudele mele, partenerii mei de afaceri etc, este foarte important. Mi-a pus sechestru pe toate bunurile, insa nimic din toate acestea nu au fost achizitionate dupa “Gala Bute”. Toate aceste bunuri nu mai sunt ale mele, ele fiind pe numele copiilor mei, pentru ca pentru ei am muncit. Asta e, le-am spus ca ne vedem in instanta!

1,5 milioane s-a alocat din partea Ministerului pentru aceasta gala! De ce ani la rand statul a ajutat “Centura de Aur”, iar acum nu  trebuia? De unde aceasta diferenta intre boxul profesionist si cel amator? Statul aloca zeci de milioane de euro sportului romanesc pentru inalta performanta, pentru imagine. Asta am facut eu cu acea “Gala Bute”! Una peste alta, sunteti de acord ca aceasta gala a mai schimbat un pic in bine imaginea Romaniei? Daca voi mai avea odata ocazia sa mai organizez o astfel de gala o voi face cu ochii inchisi!

Vreau sa scriu o carte, dar nu o voi face pentru ca am familie. Ca sa scoti o carte trebuie sa spui mai tot si nu vreau sa am probleme…”, a declarat Rudel Obreja, in emisiunea “Fluier final”.

Cele mai citite

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...
Ultima oră
Pe aceeași temă