16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRomney încearcă să obţină voturi de la persoanele de culoare, alegători ai...

Romney încearcă să obţină voturi de la persoanele de culoare, alegători ai lui Obama

Candidatul republican în alegerile prezidenţiale Mitt Romney urma să vorbească miercuri în faţa Convenţiei Anuale a celui mai important grup de apărare a drepturilor persoanelor de culoare din Statele Unite NAACP, în încercarea de a-i atrage pe unii dintre alegătorii lui Barack Obama, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Vreau să ştiţi că dacă nu m-aş fi gândit că politica şi leadershipul mele ar putea să ajute familiile de culoare – de toare culorile – (…) nu aş fi candidat la preşedinţie”, afirmă el, potrivit unor fragmente din discurs, difuzate în avans.

Romney insistă asupra inegalităţilor care afectează persoanele de culoare în Statele Unite. “Dacă egalitatea de şanse în America ar fi fost un fapt împlinit, atunci economia aflată în dificultate cronică nu ar mai fi o problemă pentru nimeni”, subliniază el. “Însă este mai greu pentru americanii de culoare, pe toate planurile”, adăugă candidatul republican.

“Eu candidez la preşedinţie pentru că ştiu că programul meu politic va ajuta sute de milioane de americani din clasa medie, de toate rasele”, continuă Romney.

Convenţia Asociaţiei Naţionale pentru Avansarea Persoanelor de Culoare (NAACP), fondată în 1909, se desfăşoară în statul Texas (sud), la Houston, în perioada 7-12 iulie.

Barack Obama, primul preşedinte american de culoare, nu va asista la eveniment, dar l-a trimis pe vicepreşedintele Joe Biden şi pe secretarul de culoare al Justiţiei Eric Holder.

În 2008, Obama şi rivalul său de la vremea respectivă John McCain au luat amândoi cuvântul în cadrul Convenţiei NAACP, în calitate de candidaţi la funcţia de la Casa Albă. Obama a intervenit în faţa organizaţiei şi anul următor.

Deşi sondajele prezic un scrutin strâns în noiembrie între Obama şi Romney, actualul locatar al Casei Albe este prezentat ca favorit în rândul electoratului de culoare.

Însă, pentru Romney, cucerirea măcar a unei părţi din acest electorat se poate dovedi crucială în obţinerea victoriei în state-cheie ca North Carolina (sud-est).

Echipa de campanie a lui Obama a respins în avans argumentele lui Romney, afirmând miercuri dimineaţa, într-un comunicat, că “discursul lui Mit Romney în faţa NAACP nu va reuşi să acopere faptul s-a opus întotdeauna măsurilor care au ajutat comunitatea afroamericană”.

În acest sens, un purtător de cuvânt al echipei democrate, Danny Kanner, a citat “planul de relansare economică (din 2009), salvarea sectorului automobilelor şi un acces sporit la îngrijiri de sănătate” şi a declarat că planul economic al lui Romney, care favorizează, în opinia sa, “milionarii şi miliardarii”, va fi pus în aplicare mai ales în detrimentul persoanelor de culoare.

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Ciucu o are mai mică decât Nicușor Dan, dar Cloptilde Armand îi bate pe toți. (vorbim de iarbă)

Rezultatul campionului Nicușor Dan / Foto: Laurențiu Mușoiu Metrul tâmplarului rămâne cea mai credibilă sursă, în continuare. Acest instrument a pus capac unei mari dileme...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă