15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialRomânii domină Europenele

Românii domină Europenele

Reprezentanţii noştri au obţinut cinci medalii, una de aur, trei de argint şi una de bronz, în primele două zile ale Campionatelor Europene de Haltere care se desfăşoară la Kazan, în Rusia.

Cel mai strălucitor trofeu continental l-a cucerit Marius Gîscan, la stilul aruncat, în timp ce Antoniu Buci (foto) a luat argintul la smuls şi total, ambii în limitele categoriei 62 kg. Drumul spre podium a fost însă deschis de Florin Ionuţ Croitoru, la categoria 56 kg, care a câştigat încă din prima zi a competiţiei o medalie de argint la aruncat şi una de bronz la total.

Deşi nu s-a numărat printre favoriţii la podium, Marius Gîscan a cucerit aurul după ce a aruncat 162 kg, ratând o a treia încercare la 166 kg. Buci a ocupat doar locul 5, cu 156 kg (a ratat de două ori la 165 kg), devansat fiind de Gîscan, de turcii Hursit Atak, 161 kg, Bunyamin Sezer, 158 kg, şi de grecul Dimitris Minasidis, 157 kg. La smuls, Antoniu Buci a cucerit argintul, cu 134 kg (din a doua încercare), aurul revenind la acest stil turcului Sezer, cu 140 kg. Polonezul Damian Wisniewski a ocupat locul trei, cu 130 kg, iar Gîscan a terminat abia al optulea, cu 119 kg (a ratat la 121 kg).

Buci a cucerit argintul la total, cu 290 kg, aurul revenindu-i lui Sezer, cu 298 kg, iar bronzul unui alt turc, Atak, cu 289 kg. La total, Gîscan a încheiat pe poziţia a cincea, cu 281 kg.

Aseară, după închiderea ediţiei, în limitele categoriei de 69 kilograme au concurat Răzvan Martin, favoritul numărul 4 pe grila de start, şi Paul Stoichiţă.

Cele mai citite

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă