14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRomânia scrie istorie cu Simona Halep: Ţările care au dat lumii tenismene...

România scrie istorie cu Simona Halep: Ţările care au dat lumii tenismene din TOP 5 WTA

Simona Halep este cea de a 67-a jucătoarea din istoria WTA care ajunge în top 5 mondial, România intrând astfel într-un top al ţărilor care au dat lumii tenismene care au evoluat la acest nivel.

România figurează printre cele 27 de ţări din istoria WTA, care au avut jucătoare în top 5 mondial, potrivit wta.com. Simona Halep, prima româncă din acest top, va încheia, pe 30 martie, cea de a doua săptămână în poziţia a cincea WTA.

Vezi în imaginile de mai sus ţările cu cele mai multe jucătoare din istoria TOP 5 WTA

Topul este dominat de SUA, care a avut de-a lungul timpului nu mai puţin de 15 jucătoare în primele cinci ale lumii. Doisprezece ţări, printre care şi România, au avut până acum o singură jucătoare în acest top.

Ţările cu o singură jucătoare în TOP 5 WTA: România (Simona Halep), Danemarca (Caroline Wozniacki), Belarus (Azarenka), China (Na Li), Polonia (Agnieszka Radwanska), Slovacia (Daniela Hantuchova), Japonia (Date-Krumm, 43 ani – în activitate), Argentina (Gabriela Sabatini – retrasă), Croaţia (Iva Majoli – retrasă), Olanda (Betty Stove – retrasă), Africa de Sud (Amanda Coetzer – retrasă), URSS/Belarus (Anastasia Zvereva – retrasă).

Simona Halep a urcat pe locul 5 mondial după ce, la turneul de la Indian Wells, a ajuns în semifinale, acolo unde a fost eliminată de Radwanska (3 WTA), poloneza fiind ca şi Halep, singura jucătoare din istoria ţării sale care a ajuns în top 5.

Totuşi începând de săptămâna viitoare este posibil ca Simona Halep să cadă pe locul 6, având în vedere că în urma operaţiei suferite la un deget de la picior a fost nevoită să se retragă din primul tur al turneului Premier Mandatory de la Miami.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă