12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRomânia s-a oferit să preia imigranţi nord-africani din Malta

România s-a oferit să preia imigranţi nord-africani din Malta

România şi mai multe state europene au promis să preia o parte din cei 323 de imigranţi nord-africani sosiţi în Malta, anunţă surse de la Bruxelles citate de ziarul Times of Malta, potrivit Mediafax.

Promisiunile au fost făcute în cursul unei reuniuni convocate de comisarul Uniunii Europene  (UE) pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, ca parte a unui proiect-pilot de transferare a imigranţilor.

Alături de România, promisiuni similare au făcut Polonia, Elveţia, Portugalia, Bulgaria, Germania, Spania, Olanda, Germania, Ungaria, Danemarca, Norvegia şi Lichtenstein.

Ministrul maltez de Interne, Mifsud Bonnici, a declarat că s-au înregistrat progrese, dar aşteaptă concretizarea promisiunilor.

Malmstrom a subliniat că multe state UE încă nu au putut face promisiuni clare Maltei, dat fiind că trebuie să stabilească numărul imigranţilor pe care i-ar putea accepta şi să consulte parlamentele. Cu toate acestea, comisarul UE a îndemnat statele membre să manifeste solidaritate cu Malta în problema imigraţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă