22.4 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialRomânia continuă tradiţia medaliilor în sporturile cu vâsle: Medalii la Campionatele Mondiale...

România continuă tradiţia medaliilor în sporturile cu vâsle: Medalii la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe şi canotaj

Campionatele mondiale de kaiac-canoe şi canotaj s-au încheiat aseară, competiţii la care România a fost reprezentată de mai mulţi sportivi şi sportive. Prima competiţie a fost găzduită de Duisburg, în Germania, în timp ce a doua s-a desfăşurat în Coreea de Sud, la Chungju.

În Germania, echipajul format din Irina Lauric şi Bianca Pleşca, la kaiac dublu, a încheiat cursa de 1.000 de metri pe locul trei, reprezentantele noastre reuşind să intre în posesia medaliilor de bronz. Distanţa de un kilometru a fost parcursă de sportivele noastre în 3 minute, 58 de secunde şi 996 de miimi, fiind devansate de echipajele Ungariei (3:53,740) şi Germaniei (3:56,344). Şi în competiţia rezervată sportivilor cu dizabilităţi de la Duisburg am cucerit o medalie, prin Iulian Şerban, care a câştigat argintul în proba de 200 de metri LTA, fiind cronometrat în 39,555 secunde.

Obiectiv depăşit în Coreea de Sud

Ţara noastră şi-a depăşit obiectivul în cadrul Campionatelor Mondiale de Canotaj din Coreea de Sud, reuşind să câştige două medalii de argint. Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci a câştigat, sâmbătă, medalia de argint. Roxana Cogianu şi Nicoleta Albu au reuşit să-şi adjudece a doua poziţie a podiumului după o cursă ce a durat 7 minute, 25 de secunde şi 75 de sutimi, cu peste trei secunde în spatele echipajului ce a cucerit aurul, format din favoritele probei, britanicele Helen Glover şi Polly Swan (7:22,82).

O altă medalie din acelaşi metal am obţinut şi ieri de dimineaţă. Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medalia de argint la Mondialele de la Chungju, cu 6:07,04, terminând după ambarcaţiunea Statelor Unite ale Americii, 6:02,14, care a câştigat al şaptelea titlu consecutiv, bronzul revenind Canadei, cu 6:09,34.

Fetele noastre şi-au luat revanşa în faţa Canadei şi Olandei, care se clasaseră înaintea lor la Jocurile Olimpice de la Londra. Cursa a fost controlată de la început de americance, româncele fiind, după primii 250 de metri, pe poziţia a treia, după care au trecut pe locul al doilea, păstrându-l până la final. Felicitările le merită Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia, Cristina Ilie, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi Carmacita Daniela Druncea. De remarcat că antrenorul Mircea Roman a fost la un pas să demisioneze după clasarea pe locul 4 a elevelor sale la Olimpiada de la Londra, disputată anul trecut.

 

Cele mai citite

Lecția Abaroa sau despre cum s-a înfrânt prima luptă anticorupție din lume

Povestea luptei împotriva corupției trebuie să aibă un început. Simțind cleștele “intifadei democratice” pe pielea românilor, în urmă cu mai mulți ani, aveam să-l...

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă