16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRomania ar putea organiza summit-ul NATO in 2008

Romania ar putea organiza summit-ul NATO in 2008

Ministrul de externe Adrian Cioroianu a apreciat drept incurajatoare semnalele privind sansele Romaniei de a gazdui summit-ul NATO din primavara anului 2008, iar eforturile diplomatiei bucurestene pentru a obtine consensul cu privire la organizarea de tara noastra a acestui eveniment vor continua si dupa reuniunea ministrilor de extrne din tarile member NATO, de la Oslo.
“Sunt convins ca, in cele din urma, voi duce o veste buna la Bucuresti, in ciuda asteptarilor unora din tara”, a mai spus Cioroianu.
Secretarul general al Aliantei, Jaap de Hoop Schaeffer, a declarat joi seara, la Oslo, ca nu este exclusa posibilitatea ca summit-ul din primavara anului 2008 sa fie organizat la Bucuresti.

A dat mana cu Rice

 

Ministrul Afacerilor Externe Adrian Cioroianu a declarat joi seara, la finalul primei parti a reuniunii informale a sefilor de diplomatii din tarile NATO, ca in marja lucrarilor de la Oslo a avut ocazia sa se intalneasca si sa dea mana cu secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice.
“Sper ca la intoarcerea in tara sa nu fiu obligat sa prezint amprentele digitale ale intalnirii mele cu Condoleezza Rice”, a apreciat Cioroianu.

 

Romania sustine scutul antiracheta

“Romania sustine initiativa americana a crearii scutului anti-racheta in Europa, actiune necesara din cauza amenintarilor venite din zone mai putin predictibile, cum sunt Iranul sau Coreea de Nord”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, la finalul primei parti a reuniunii informale de la Oslo a sefilor diplomatiilor din tarile NATO. “Am sustinut principiul indivizibilitatii securitatii Aliantei, ceea ce inseamna ca, din punctul nostru de vedere, scutul american, care este gandit pentru a proteja tarile Aliantei in fata rachetelor cu raza lunga, trebuie sa fie completat cu unul al NATO, care sa se opuna la rigoare rachetelor cu raza scurta si medie. Evident, vrem ca impletirea dintre cele doua scuturi sa asigure protectia zonei de sud-est a Europei”, a declarat ministrul Cioroianu.
El a sustinut necesitatea ca tarile Aliantei sa duca un dialog consecvent cu Rusia pentru a elimina eventualele greseli de interpretare si toate prejudecatile fata de acest scut antiracheta.

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă