26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialRomânia a obţinut a doua victorie la Trofeul Carpaţi de la Oradea

România a obţinut a doua victorie la Trofeul Carpaţi de la Oradea

Naţionala de handbal masculin a României a obţinut vineri la Oradea a doua victorie de la Trofeul Carpaţi, în faţa reprezentantivei Belarusului, scor 37-33 (19-19), potrivit Mediafax.

Cele două echipe şi-au împărţit dominarea în fiecare repriză, tricolorii impunându-se graţie jocului colectiv superior, din partea a doua. Cu două minute înainte de final, belarusul Shumak a fost eliminat, după ce a sărit la bătaie, la Iulian Stamate, afectat după un fault dur al handbalistului român.

În prima zi a turneului de la Oradea, tricolorii s-au impus în faţa Macedoniei, scor 31-27 (19-14), în timp ce Tunisia a învins Belarus, cu 29-28 (14-15). Tot vineri se mai joacă meciul dintre Macedonia şi Tunisia, sâmbătă fiind programate ultimele două confruntări, între Belarus-Macedonia (ora 10.00) şi România-Tunisia (12.00).

În afara meciurilor programate la Trofeul Carpaţi, vineri şi sâmbătă se desfăşoară şi ceremonii organizate de FR Handbal, pentru foştii jucători ai reprezentativei, care au adunat minimum 100 de selecţii. Un premiu special i-a fost rezervat antrenorului naţionalei, Vasile Stângă, golgeterul all -time al reprezentativei, cu 1414 goluri, dar şi fostului portar Alexandru Buligan, pentru cele mai multe selecţii (280).

Naţionala masculină pregăteşte meciurile din preliminariile CE din 2012, cu Croaţia, programat în 28 octombrie, la Karlovac, şi cel cu Spania, la Oradea, trei zile mai târziu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă