13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRoger Federer a câștigat turneul de la Shanghai, într-o finală cu Gilles...

Roger Federer a câștigat turneul de la Shanghai, într-o finală cu Gilles Simon

Roger Federer, numărul 3 mondial și cap de serie numărul 3, s-a impus în finala turneului ATP Masters 1000 de la Shanghai, cu scorul de 7-6 (8-6), 7-6 (6-2), în fața francezului Gilles Simon, 29 ATP. Acesta este titlul cu numărul 81 din cariera lui Federer.

Elvețianul Roger Federer a cucerit la Shanghai cel de-al treilea titlu al său din acest an, după cele de la Cincinnati (Masters 1000), Halle și Dubai. Fostul lider mondial l-a învins pe Simon în două seturi, după ce francezul a condus în fiecare dintre cele două runde. Cea mai spectaculoasă revenire a fost în primul set, de la scorul de 3-5.

Federer a ajuns în finală după ce a trecut în penultimul act de marele său rival, Novak Djokovic, cu scorul de 6-4, 6-4. Câștigarea titlului la Shanghai este recompensată cu 1000 puncte ATP și un cec în valoare de aproximativ 800.000 dolari.

Simon le este cunoscut românilor mai ales pentru performanța sa în turneul de tenis BRD Năstase-Țiriac Trophy, de la București, acolo unde a cucerit trofeul de trei ori.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă