13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRodica Culcer: s-ar putea sa dau in judecata TVR

Rodica Culcer: s-ar putea sa dau in judecata TVR

Rodica Culcer, directorul Stirilor TVR, a reactionat ieri comentand motivele invocate de Tudor Giurgiu pentru a inceta colaborarea cu ea. Rodica Culcer s-a declarat decisa sa nu demisioneze si sa il actioneze in judecata pe presedintele TVR daca acesta nu ii va acorda o nota de trecere la evaluare. Duminica, Tudor Giurgiu si-a anuntat intentia de a o demite pe directoarea Stirilor.
Rodica Culcer spune ca cei care ii solicitau insistent demisia, pana la anuntul facut ieri de presedintele-director al TVR, erau reprezentantii PSD in Consiliul de Administratie si, mai nou, un reprezentant al UDMR. Pe de alta parte, Culcer se arata intrigata de faptul ca "acestia isi ocupa timpul criticand stirile si pe mine cand de fapt rolul lor nu priveste deloc partea editoriala si este unul administrativ".
Culcer spune ca nu intelege nici de ce, brusc, in viziunea lui Tudor Giurgiu este indezirabila mai ales pentru ca ultimele note primite din partea presedintelui-director al TVR erau ambele peste 9: "Inseamna ca intre timp unul din noi a innebunit ori ca evaluarile anterioare nu erau corecte. Aud ca declara ca nu mi-am indeplinit obiectivele cand de fapt nici anul trecut si nici anul asta nu mi-au fost – inca! – stabilite niste obiective. E adevarat ca mi-a semnalat ca unele lucruri ar trebui sa se schimbe si eram si eu de acord. Dar de aici si pana la a deveni, brusc, indezirabila este o distanta mare. Ca sa nu mai zic ca nu inteleg de ce evaluarea a intarziat foarte mult, aproape o luna. In plus, ma intreb ce gen de obiectivitate poate invoca in conditiile in care anunta in presa rezultatul evaluarii inainte ca aceasta sa aiba loc conform procedurii?" Procedura prin care se face evaluarea prevede un interviu al unui manager cu presedintele-director al TVR. Daca cel evaluat refuza nota, in termen de cinci zile este evaluat de o comisie din TVR si daca primeste tot un raspuns nefavorabil se poate adresa justitiei. In conditiile in care Rodica Culcer accentueaza ca nu va demisiona oricare ar fi datele discutiei pe care o va avea cu Tudor Giurgiu, acesta din urma s-ar vedea pus in situatia de a-i acorda o nota sub 6. "Unicul argument pentru care ma poate demite legal ar fi sa arunc cu pietre in curtea Televiziunii sau sa fur. Daca nu comit un act de indisciplina si primesc o nota sub 6 ma voi vedea nevoita sa il actionez in justitie".
Intrebata de ce crede ca Tudor Giurgiu s-a antepronuntat in privinta evaluarii sale, directoarea Stirilor spune: "Probabil spera sa-mi dau demisia. Ei bine, acest lucru nu se va intampla pentru ca nu am nici un motiv sa fac asta. Demisionand ar parea ca recunosc ca am gresit grav cu ceva". Privind in perspectiva colaborarea cu Tudor Giurgiu, Culcer recunoaste ca nu este foarte optimista: "E foarte greu sa lucram in conditiile astea, e adevarat. Dar nu eu am initiat ostilitatile si cred ca Tudor ar trebui sa-si asume consecintele. Imi pare rau mai ales ca am lucrat foarte bine impreuna pana acum".      

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă