12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecial"Rock-ul romanesc a fost o sursa de inspiratie la inceput"

“Rock-ul romanesc a fost o sursa de inspiratie la inceput”

» Jet Lag Gemini – trupa infiintata in New Jersey de romanii Vlad si Matt (Matei) Gheorghiu – a primit recenzii pozitive in publicatii ca Alternative Press si New York Post, are deja un hit la radio si 36 de concerte in urmatoarele luni.

» Plecati din Romania la 9 si 11 ani, baietii actorului, jurnalistului si scriitorului Paul Gheorghiu canta la chitara si bass in trupa in care solist este rusul Misha Safonov.

» Vlad si Matt, doi tineri obisnuiti care impartasesc visul de a deveni rock stars, sunt incantati de perspectiva de a concerta in Romania in viitor.

Pe 29 februarie concerteaza in Albany (New York), pe 14 martie in Austin (Texas), pe 17 in Albuquerque (New Mexico). Urmeaza Arizona, California, Oregon si asa mai departe – in total, Jet Lag Gemini au 36 de show-uri programate pana in aprilie de-a lungul Statelor Unite. Deocamdata concerteaza in orase mai mici, insa single-ul Run This City de pe albumul "Fire The Cannons", o explozie punk-rock de energie si atitudine, e un hit la radio, deschizand tinerilor perspectiva succesului. Desi America nu duce lipsa de trupe tinere de punk-rock, concurenta fiind acerba pe acest segment, Jet Lag a atras atentia pentru un sound apreciat drept plin si matur. I-am prins pe Vlad (foto dreapta) si Matt (foto al doilea din dreapta) intre concerte si le-am pus cateva intrebari despre muzica lor si despre Romania.

» De ce se numeste trupa voastra Jet Lag Gemini?
Numele nu inseamna nimic anume; am vrut doar sa sune catchy pentru ca oamenii sa-l tina minte usor.

» Ce trupe v-au influentat cel mai mult muzica?

Ascultam de toate, de la trupe ca AC/DC si Queen pana la muzica clasica. Unul din cantecele de pe albumul nostru "Fire The Cannons" a fost chiar compus dupa ce am ascultat lucrari de Mozart.

» Cum ati invatat sa cantati la instrumente?
Am inceput sa invatam la scurt timp dupa ce am venit in America. Parintii ne-au ajutat sa ne cumparam ceva echipament si asa am inceput.
"Ar fi excelent sa ne intoarcem in Romania si sa dam cateva concerte"

» Cum e viata de turneu?
Din cand in cand ti se face dor de casa, dar ce poate fi mai bine decat sa calatoresti prin lume cu prietenii si sa canti rock?

» In trupa voastra sunt trei nationalitati diferite. Are asta vreo importanta pentru muzica pe care o faceti?

Da, credem ca e un avantaj pentru noi. Ni se spune deseori ca avem un sound unic in comparatie cu alte trupe care canta acelasi gen de rock. Faptul ca am crescut in parti diferite ale lumii ne face cu siguranta sa vedem lucrurile altfel, lucru care, la randul lui, ne face sa scriem muzica altfel.
» Cum va amintiti de Romania? Ati mai venit in vizita de cand ati plecat?
Iubim Romania! Din pacate, nu ne-am mai putut intoarce de cand am plecat, din 1999, pentru ca am avut atatea lucruri de facut aici.

» Ati vrea sa cantati in concert aici si sa aveti fani romani?

Ar fi excelent sa ne intoarcem si sa dam cateva concerte! Avem mai multi fani romani cu care vorbim pe MySpace.com, fara sa-i punem la socoteala pe cei din familie, pe care nu i-am mai vazut de mult timp. Asa ca ar fi extraordinar sa putem veni pentru concerte in viitorul apropiat.

» Stiti vreo trupa romaneasca de muzica rock care va place?

Chiar nu stim nici o trupa de rock din cele mai noi din Romania, dar din ce ne amintim de pe vremea cand eram acolo, sunau foarte bine.

» Punk-rock-ul vostru suna foarte lucrat si plin, ce parere aveti despre sound-ul rockului romanesc in general?

Pentru noi, rockul romanesc a fost cu siguranta o sursa de inspiratie la inceput..

» Ce-ati alege intre o vacanta de snowboarding, o vizita la templele maya din Mexic si o seara cu prietenii in oras?

Grea intrebare. Ne plac toate, dar credem ca o sa mergem in vacanta de snowboarding. N-am mai facut asta de mult timp.

» Ce e rockul pentru voi? Un mod de a fi rebel, un mod de a atrage atrage atentia fetelor, o forma de arta, pur si simplu distractie?

O forma de arta. Nu scrii un cantec doar ca sa agati o fata. Noi scriem cantece pentru ca este un mod de a ne exprima artistic. In afara de asta, e si cel mai distractiv lucru din lume.

» Ce faceti in afara de a canta intr-o trupa? Ce planuri de viitor aveti?
Nu prea exista nimic din ce facem care sa nu aiba legatura cu trupa. Chiar si in pauzele de turneu facem repetitii adesea si incercam sa fim cat de productivi se poate. Deocamdata, incercam doar sa ne facem cunoscut numele pentru a putea face muzica toata viata. Daca vreti sa ascultati CD-ul nostru, il puteti gasi pe Amazon.com, Doghouserecords.com sau pe iTunes.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă