16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialRIO 2016. Ryan Lochte și-a schimbat declarațiile despre jaful a cărui victimă...

RIO 2016. Ryan Lochte și-a schimbat declarațiile despre jaful a cărui victimă ar fi fost

Celebrul înotător american Ryan Lochte și-a schimbat declarațiile despre jaful a cărui victimă ar fi fost, alături de trei coechipieri, la Jocurile de la Rio, relatează cotidianul francez L’Equipe citat de Agerpres.

Schimbarea declarațiilor intervine după ce o înregistrare video l-ar pune în dificultate pe Ryan Lochte.

Inițial, cei patru americani au spus că ar fi fost victima unui jaf armat.  Joi, Gunnar Bentz și Jack Conger au fost dați afară din avion și li s-a interzis să părăsească teritoriul Braziliei, pentru a depune mărturie în cursul serii. În acel moment, Lochte ar fi schimbat versiunea sa asupra faptelor.

După ce a afirmat inițial că o armă de foc a fost lipită de fruntea sa, înotătorul a spus apoi că pistolul era doar îndreptat înspre el.

O altă schimbare de declarații s-a referit la locul unde s-ar fi produs jaful. După ce indicase că taxiul în care se aflau a fost oprit pe drum de infractori, care i-au jefuit, el a precizat apoi că jaful s-a produs lângă toaletele unei benzinării.

Joi, autoritățile braziliene au dezvăluit că dețin o înregistrare a camerelor de supraveghere ale benzinăriei, care-i arată pe cei patru înotători în plină altercație cu un agent de securitate. 
În plus, Lochte și ceilalți trei sportivi erau în stare avansată de ebrietate.

Justiția braziliană a autorizat deja efectuarea unor percheziții în apartamentele celor patru înotători, interzicându-le totodată să părăsească teritoriul. Lochte se află deja în SUA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă