14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialREVOLTĂ la o închisoare din Rusia. Deținuții au declanșat un incendiu la...

REVOLTĂ la o închisoare din Rusia. Deținuții au declanșat un incendiu la două clădiri

Cel puţin o persoană a murit şi alte 15 au fost rănite în urma unei revolte care a avut loc la o închisoare pentru deţinuţii bolnavi de tuberculoză, conform Mediafax.

Autorităţile au declarat că aproximativ 100 de deţinuţi au declanşat un incendiu la două clădiri miercuri, au distrus camerele de securitate şi mobilierul şi au atacat alţi deţinuţi.

Ei s-au plâns de acţiunile “ilegale” ale oficialilor în trecut. Mediazona, un site care relatează despre abuzurile asupra deţinuţilor, i-a citat pe unii dintre ei care afirmau că deţinuţii bolnavi de tuberculoză au fost obligaţi să lucreze până la 12 ore pe zi, potrivit Interfax.

Astfel, un deţinut a murit în timpul operaţiei, după ce a fost evacuat de la închisoarea Nijnîi Novgorod de pe râul Volga, a declarat, joi, purtătoarea de cuvânt a departamentului regional al Administraţiei federale a penitenciarelor, Elena Nikişova, relatează RFE/RL.

Nikişova a precizat că opt deţinuţi prezintă răni grave, dar niciun gardian sau membru al personalului civil nu a avut de suferit în urma violenţelor.

Cele mai citite

Crimă în Sectorul 6! Bărbat de 46 de ani, ucis cu bestialitate în plină stradă

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost ucis în bătaie în Sectorul 6 din București, în fața Parcului Crângași. Criminalii, doi...

Decizie radicală luată de soția lui Michael Schumacher. A scos la licitație o colecție rară de ceasuri

Soția lui Michael Schumacher, Corinna, se află într-o luptă continuă pentru a asigura resursele necesare pentru a-l ajuta pe celebrul pilot de Formula 1,...

Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a precizat că starea de sănătate a actorului Florin...
Ultima oră
Pe aceeași temă