12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. TVA şi COTĂ UNICĂ de 22%. Aşa vrea Ponta să...

REVISTA PRESEI. TVA şi COTĂ UNICĂ de 22%. Aşa vrea Ponta să aducă bani la bugetul de stat

Adevărul scrie, joi, despre scandalul de crimă organizată în care este implicat şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia: “Patimile „Comisarului Cattani“. Cum a învrăjbit şi protejat grupările de interlopi şeful BCCO Alba Iulia”.

“Cutremur în Poliţie după ce, miercuri, Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba Iulia şi comisarul numărul unu al ţării, este acuzat de procurori că ar fi colaborat şi i-ar fi acoperit pe cei mai mari interlopi milionari din Hunedoara”, notează Adevărul.

Evenimentul Zilei prezintă, joi, un reportaj despre cum autorităţile nu  distribuie bucureştenilor săraci ajutoarele sociale: “Nesimţire pe bani europeni. Nevoiaşii primesc alimentele sărăciei cu ţârâita”.

“Ajutoarele destinate persoanelor defavorizate sunt date înainte cu o lună de expirare, iar oamenii primesc produsele în bătaie de joc. Anul acesta sunt din nou probleme în ceea ce priveşte livrarea produselor, iar “tunul” de 27 de milioane de euro nu a fost încă recuperat”, scrie EVZ.

“TVA şi COTĂ UNICĂ de 22 la sută. “Ideea deşteaptă” care i-a venit lui Ponta ca să astupe găurile din buget”, titrează, joi, Gândul.

“Creşterea cotei unice la 22% şi scăderea TVA cu două procente, aceasta a fost varianta propusă de premierul Victor Ponta în ultima şedinţă a USL pentru a aduce bani la buget anul viitor. Şeful guvernului le-a transmis liberalilor, la întâlnirea de vineri, că încasările la buget nu sunt cele prognozate şi le-a propus unificarea cotei unice şi a TVA la 22%, măsura urmând a fi aplicată începând din 2014, au declarat pentru gândul surse din USL. În cadrul şedinţei nu s-a luat nici o decizie, propunerea premierului urmând a fi discutată pe larg într-o şedinţă ulterioară”, scriu jurnaliştii de la Gândul.

Curentul scrie, joi, despre propunerea preşedintelui TVR, Claudiu Săftoiu, de a majora taxa pentru  TV: “Un scenariu marca Elwis Săftoiu, susţinut de USL: Se măreşte taxa TV”. 

“Iar asta pentru că, aflată permanent, în slujba politicienilor de la putere, indiferent care ar fi ei, Televiziunea Română a fost şi a rămas, o imensă „gaură neagră“ care, deşi înghite bani cu nemiluita, se văicăreşte pe toate drumurile că este veşnic în sapă de lemn. Ieri, întrebat dacă se majorează taxa TV, Elwis Săftoiu a declarat nonşalant: „Asta a fost o discuţie care a fost angajată încă de anul trecut de conducerea TVR, în condiţiile în care rezultatele muncii profesioniştilor conving opinia publică cu privire la modificarea acestei taxe”, notează jurnaliştii de la Curentul.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă