15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Toni Greblă şi-a trimis fiul ca viceconsul la Paris, pe...

REVISTA PRESEI: Toni Greblă şi-a trimis fiul ca viceconsul la Paris, pe banii românilor

Ziarul Adevărul deschide marţi cu un articol intitulat „Marea concurenţă a micului moşier Băsescu“. „Noul hobby al lui Traian Băsescu, cel de fermier, îl pune în concurenţă directă, în Câmpia Bărăganului, cu unii dintre cei mai mari latifundiari din România, faţă de care preşedintele e un moşier mic spre mijlociu. Pe primul loc în topul celor mai mari fermieri din judeţul Călăraşi se află societatea Maria Trading SRL, care este şi cel mai mare crescător de animale din România. Firma este administrată de libanezul Saad Iskandar şi are în proprietate 11.204 hectare“.

Site-ul romaniacurata.ro relatează că fiul senatorului PSD Toni Greblă – Octavian Greblă – a ajuns, de aproape un an, într-un post călduţ şi bine remunerat la Paris în calitate de viceconsul, deşi studiile şi pregătirea profesională a odraslei pesediste rămân deocamdată o mare necunoscută. „Deşi a trecut un an de la numirea lui Octavian Greblă, fiul senatorului PSD de Gorj Toni Greblă, în funcţia de vice-consul al României la Paris, CV-ul acestuia rămâne necu­noscut“, scrie romaniacurata.ro.

Ziarul Curentul scrie despre problemele judiciare ale afaceristului George Copos. „Judecătorii care analizează dosarul transferurilor au hotărât ieri să aprobe solicitarea unei instanţe din Lichtenstein, de formare a unei comisii rogatorii care să-l verifice pe Copos pentru spălare de bani pe teritoriul acestui stat“.

Jurnaliştii de la Gandul.info publică un articol intitulat CADOUL USL pentru clienţii politici din companiile de stat. Lista oamenilor de partid ale căror salarii vor creşte şi de 25 de ori. „O ordonanţă, care a trecut fără piedici prin Parlament şi mai aşteaptă, până cel târziu pe 22 noiembrie, doar semnătura preşedintelui Traian Băsescu pentru a fi bătută în cuie, face culoar pentru majorarea salariilor directorilor generali din companiile de stat neperfomante şi le permite reprezentanţilor în Adunările Generale ale Acţionarilor să-şi mărească indemnizaţiile de şedinţă de la 47 de lei, cât iau în prezent, până la 25% din cât primeşte şeful companiei“, scrie gândul.

Revista Capital informează că patronul RCS&RDS a urcat într-un singur an pe locul 4 de pe poziţia a şaptea în Top 300 Capital Cei mai bogaţi români. În ediţia din acest an, Zoltan Teszari are o avere estimată la 690-700 milioane euro. Supranumit “miliardarul invizibil”, Zoltan Teszari a făcut din RCS & RDS unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în Ungaria, Cehia, Serbia, Spania şi Italia, Slovacia şi Croaţia.

Ziariştii de la Evenimentul zilei susţin că Roşca-Stănescu a luat credit 3.000.000 de euro, în condiţii avantajoase: pe 36 de luni – cu 35 de luni perioadă de graţie – dar nici aşa nu l-a putut achita. Senatorul a declarat că nu a plătit ratele deoarece a dat faliment. Banca încearcă să recupereze ce se mai poate din garanţii. Garanţiile puse de Roşca -Stănescu au fost două terenuri de vegetaţie forestieră în zona Snagov (Ilfov), aproximativ 10.000 de metri pătraţi. 

Cotidianul scrie că CEC Bank a schimbat condiţiile de garantare după izbucnirea scandalului “Ioana Băsescu”. „Astfel, daca in momentul in care fiica presedintelui a obtinut imprumutul erau necesare “ipoteci imobiliare asupra proprietatilor imobiliare locative”, conform site-ului bancii, acum conditiile apar modificate, la garantii fiind trecute “ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile”.

Cele mai citite

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă