17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI.Singura CET privată din Bucureşti, controlată de un apropiat al lui...

REVISTA PRESEI.Singura CET privată din Bucureşti, controlată de un apropiat al lui Becali

Adevărul scrie, luni, despre felul în care Papa Francisc a reuşit să se poziţioneze în noua ordine mondială:

”În bătălia globală pentru restructurarea relaţiilor de putere şi (re)câştigarea zonelor de influenţă, apare un nou actor factor major: Vaticanul. Papa Francisc a reuşit într-un timp foarte scurt să se poziţioneze ca un actor de forţă inconturnabil în noul sistem de relaţii de putere, devenind personalitatea la care se raportează acum o mare parte din încercările de soluţionare a conflictelor. Explicaţia este simplă: deoarece, din ce în ce mai mult, supra-puterile au devenit conştiente că războaiele tradiţionale (mai ales în zona explozivă a Orientului Mijlociu şi Maghrebului) s-au transformat sau sunt pe cale să evolueze în războaie religioase, cel mai adesea interconfesionale, era nevoie de un actor de referinţă în această zonă foarte specială de expertiză”.

Evenimentul Zilei scrie, luni, despre scumpirea cursurilor de la şcolile de şoferi: ”Şcolile de şoferi anunţă cumpiri pentru obţinerea permisului de conducere, în baza unui ordin suspendat”.

Scumpirile ar urma să se facă în baza unui ordin semnat de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, care intră în vigoare în 12 noiembrie. Deşi ordinul a fost suspendat în urma unei decizii a Curţii de Apel Suceava, din 14 octombrie, reprezentanţii sindicatelor au precizat pentru “Evenimentul zilei” că Ministerul Transporturilor nu a clarificat situaţia acestui ordin. Urmarea: o mare parte din şcolile de şoferi şi-au anunţat intenţia de a mări tarifele.

”În aceste condiţii, cursanţii care se vor înscrie de miercuri, 13 noiembrie, la o şcoală de şoferi ar putea să plătească în medie mai mult cu 100 de lei pentru a învăţa pentru categoria B şi mai mult de 300 de lei pentru profesionişti. Asta pentru că managerii şcolilor ar trebui să introducă echipamente de supraveghere, de stocare, dar să deţină şi săli încăpătoare pentru cursurile de legislaţie rutieră”, scrie EVZ.

Gândul scrie, luni, despre militarii cu stres posttraumatic, despre care România susţine, la nivel oficial, că nu există: ”Omul care nu există. Cum arată cu adevărat armata română. Militarul diagnosticat cu stres posttraumatic, ascuns de oficiali: „Mă vedeam cu arma în gură”.

”Florin Jalaboi a fost diagnosticat cu stres posttraumatic, dar pensionat imediat pe caz de boală. Primeşte numai 571 de lei. Militarul român: „Nu ştiu dacă, în cazul în care ar răspunde corect, ar mai lua cineva testul psihologic. Şi le-am învăţat pe de rost, adică ştim să minţim”, scrie Gândul.

Curentul titrează, luni: ”Insurecţia bunului simţ de la Băiculeşti. Mişcarea împotriva taxelor şi corupţiei administraţiei”.

”Ieri, la Băiculeşti a avut loc lansarea unui manifest şi a unui proiect de acţiune inedit împotriva corupţiei autorităţilor locale cu susţinerea atât a lui Erwin Albu (din comunitatea germană din România) cât şi a lui Nicuşor Dan, candidatul independent la primăria Bucureştiului ce a avut curajul să înfrunte întreg spectrul politic actual, obţinând un scor mai mult decât onorabil şi cel puţin o victorie morală la alegerile recente. Câţiva jurnalişti, o artistă, Maria Gheorghiu şi reprezentanta unui ONG, Nicoleta Chiriţă, coordonator de proiecte la „Centrul de resurse pentru participare publică”, s-au alăturat demersului „franţuzoaicei”. Concret, Simona Niculescu (bucureşteancă de origine dar franţuzoiacă după paşaport, s-a întors în România şi s-a stabilit cu întreaga familie în vârful dealului într-un sat din Băiculeşti, n.red.) a cerut Consiliului Local să adopte o hotărâre, un cadru legislativ, prin care locuitorii comunei vor putea achita de taxe, impozite sau amenzi prin muncă în folosul comunităţii, pornind de la premiza că măsurile Codului Fiscal sunt anticonstituţionale şi că exproprierea, respectiv rechiziţionare de către Fisc a caselor celor care nu-şi pot plăti taxele, este ilegală atât din punct de vedere constituţional cât şi din perspectiva legislaţiei europene faţă de care legile româneşti sunt subsidiare”.

Ziarul Financiar scrie, luni, despre singura centrală electrotermică privată din Bucureşti, care aparţine lui Constantin Bucur, apropiat al lui Gigi Becali şi fostul patron al clubului de fotbal Gloria Buzău.

”Singura CET – centrală electrotermică – privată din Bu­cureşti este controlată de omul de afaceri Constantin Bucur, care a ajuns în posesia sa în urma privatizării unei fabrici din Bucureşti în a cărei componenţă era, iar în noiembrie 2013 a finalizat o investiţie de 25 mil. euro în modernizarea centralei”, scrie ZF.

WallStreet.ro scrie, luni, despre fabrica Guban: ”Timişorenii de la Guban duc pantofii care au încălţat-o pe Sophia Loren din Nigeria până în China”.

”Fabrica de incaltaminte Guban, din Timisoara, a deschis recent primul sau magazin propriu din Bucuresti, dupa 76 de ani la infiintarea companiei. Miscarea face parte din procesul de “reinventare” a brandului, spune Marius Ion, administratorul producatorului, care intentioneaza sa duca pantofii care au incaltat-o printre altii si pe Sophia Loren pe pietele din China si Rusia”, scrie WallStreet.ro.

ProSport scrie, luni, despre rivalul lui Mitică Dragomir la preşdinţia Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF): ”Adevărata faţă a lui Iorgulescu: prieten cu Nicu Ceauşescu, intim al Cooperativei, afacerist cu relaţii politice. Cine este rivalul lui Dragomir?”

 

 

Cele mai citite

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă