13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Şantaj sexual în grădina lui ÎPS Teodosie. Consilierul lui a...

REVISTA PRESEI. Şantaj sexual în grădina lui ÎPS Teodosie. Consilierul lui a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată

Evenimentul Zilei este de părere că liderul PNL, Crin Antonescu, este ”la vânătoare de alegători”.

Liderii USL se încaieră pentru voturile celor nemulţumiţi de proiectul Roşia Montană. Antonescu a declarat că PNL nu susţine proiectul. În replică, Ponta a anunţat că acesta va fi respins în Parlament.

Proiectul Roşia Montană a creat o criză fără precedent în USL. Întrucât se pregăteşte pentru intrarea în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 şi doreşte să îşi atragă simpatia electoratului, liderul PNL Crin Antonescu a anunţat ieri că nu susţine proiectul Roşia Montană şi că, din punctul său de vedere, acesta trebuie retras sau respins în Parlament. Aşa cum, de altfel, a recunoscut şi Victor Ponta, liderul PNL nu s-a consultat cu partenerii săi de alianţă în momentul în care a făcut anunţul.

Citeşte şi Conflictul deschis la vârful USL şi cum Parlamentul este prins între ambiţiile lui Ponta şi Antonescu

Şi tot Evz arată că ”Sondaj CSOP. Greşelile liderilor USL suflă vânt în pânzele lui Băsescu”. Traian Băsescu a ajuns la egalitate în sondaje cu prezidenţiabilul PNL, Crin Antonescu. Încrederea în instituţia prezidenţială este în creştere, în timp ce românii nu mai cred că USL îi va ajuta să treacă peste criza economică.

Preşedintele Traian Băsescu, în uşoară creştere pe fondul greşelilor lui Ponta

Candidatul USL la prezidenţiale, Crin Antonescu, a ajuns, în sondaje, la egalitate cu preşedintele Traian Băsescu, diferenţa fiind că Antonescu este în scădere, iar Băsescu în creştere, potrivit celui mai recent barometru CSOP, intrat în posesia EVZ.

Conform celui mai recent sondaj CSOP, efectuat în perioada 24 august – 1 septembrie, preşedintele Traian Băsescu şi prezidenţiabilul USL Crin Antonescu sunt cotaţi cu acelaşi procent – 17% şi se situează, amândoi, pe locul patru.

Din datele sondajului se observă că Antonescu se înscrie pe un trend descendent, liderul PNL fiind cotat în iunie şi iulie cu 18%, iar în martie, aprilie şi mai cu 19%. Situaţia ar trebui să-l îngrijoreze pe candidatul USL, în contextul în care Traian Băsescu se află la finalul unui mandat de zece ani, afectat printre altele şi de criza economică izbucnită în 2009, iar Antonescu, în principiu, nu ar avea de ce să se erodeze.

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Românii plătesc din banii lor traiul Corinei Drăgotescu în SUA

Capital prezintă prima hartă a riscurilor de inundaţii realizată de Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor. Locuitorii din doar şapte judeţe se pot bucura că sunt feriţi aproape complet de calamitate

Douăsprezece din cele patruzeci de judeţe ale României prezintă un risc ridicat şi foarte ridicat de inundaţii, arată o hartă realizată de Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor şi obţinută în premieră de Capital. În fapt, cu excepţia a şapte judeţe, majoritatea din centrul ţării, întreaga Românie este expusă la inundaţii. „Teoretic, toate luncile râurilor sunt expuse inundaţiilor. Principalele cauze pentru care aceste zone sunt inundate se includ precipitaţiile, viiturile şi capacitatea de transport a albiilor minore. Inundaţiile reprezintă, aşadar, un risc cu o frecvenţă ridicată în România“, spune Nicoleta Radu-Neacşu, noul director al Poolului. Frecvenţa ridicată a inundaţiilor, precum şi întinderea lor extrem de vastă, se traduce, anual, în pagube de sute de milioane de euro, arată Capital.

Tot în Capital citim că ”Statul s-a împrumutat cu 1 miliard de lei, pentru prima dată după 8 luni”. Ministerul Finanţelor (MFP) a derulat ieri prima licitaţie cu o valoare indicativă de 1 miliard de lei din acest an, în urma căreia a atras o sumă similară. Un împrumut de 1 miliard de lei nu mai fusese consemnat de la finele lunii ianuarie. Pe de altă parte, costul de împrumut a crescut semnificativ faţă de licitaţia precedentă cu o scadenţă similară.

Licitaţia de ieri a constat în vânzarea de obligaţiuni de stat cu maturitatea la 3 ani, băncile şi clienţii lor punând la bătaie o sumă cu puţin peste nivelul indicativ, mai exact 1,15 miliarde lei. Pentru a nu-şi rata obiectivul de împrumut, MFP a acceptat să plătească un randament mediu de 4,63%, mai scump decât în urmă cu două săptămâni, când pentru aceeaşi maturitate plătise 4,28%.

Şantaj sexual în grădina lui ÎPS Teodosie. Consilierul lui a fost filmat în timpul unei partide de sex cu o prostituată. Confesiunea preotului: „Eu mi-am împlinit toate cele“, scrie Adevărul.

Părintele Ciprian Stoichin, consilierul cu numărul 2 al Arhiepiscopului Tomisului, a fost şantajat de doi teologi cu o filmare în care apărea în timpul unei partide de amor cu o prostituată.

CITIŢI ŞI:  Pedeapsă. Au căzut în păcat şi acum plătesc. Şantaj împotriva unor preoţi filmaţi într-o cameră cu o prostituată

Un zvon a tulburat preoţimea din Constanţa în preajma Sărbătorilor de Paşti din 2012. Apăruseră rumori despre existenţa unor imagini compromiţătoare cu slujitori ai Bisericii. În înregistrările video, făcute pe ascuns, nişte preoţi fuseseră filmaţi întreţinând, fiecare în parte, relaţii sexuale cu o enoriaşă. Oamenii Bisericii erau chemaţi la sfeştanie acasă la femeie, apoi erau cinstiţi cu băutură până li se ameţea judecata. Când preoţii erau aghesmuiţi bine, enoriaşa ataca punându-şi nurii la bătaie. Aceştia cedau şi întreţineau cu ea relaţii sexuale, fără să se gândească vreo clipă la consecinţe. În scurt timp, preoţii se confruntau cu urmările. Erau contactaţi de doi tineri teologi, Marcel Marin şi Ionuţ Picu, care le cereau bani, 100.000 euro, în schimbul casetei video. Unul dintre preoţi s-a spovedit Poliţiei şi a avut curaj să-şi asume plângerea. Reuşise să negocieze cu şantajiştii suma de 15.000 euro. La cercetările făcute de Poliţie, enoriaşa s-a dovedit a fi o prostituată tocmită de Marcel Marin şi Ionuţ Picu să-i ademenească pe purtătorii de sutană. Ea a plecat între timp în Spania. Complicii săi, Marin şi Picu, sunt cercetaţi acum în stare de libertate pentru şantaj. Dosarul este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

”Consilierii îi eutanasiază referendumul lui Oprescu. Cum poate fi oprită consultarea publică” mai scrie Adevărul, marţi. Membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au votat vineri un proiect privind gestionarea câinilor fără stăpân din adăposturile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) prin care, practic, decid să respecte Legea 227 pe 2002 care reglementează eutanasierea. În acelaşi timp, au votat şi propunerea lui Sorin Oprescu de a organiza un referendum local pe această temă. Două lucruri care se bat cap în cap, ceea ce i-a făcut, ulterior, pe aleşii locali să ia în calcul varianta de a ataca hotărârea prin care se stabileşte organizarea consultării publice. „Proiectul votat de majoritatea consilierilor privind gestionarea câinilor fără stăpân din adăposturile ASPA a fost necesar pentru a clarifica o hotărâre a Curţii Constituţionale de anul trecut care spunea că anumite articole din renumita lege Marinescu, cea refăcută, sunt neconstituţionale. Noi am invocat Legea 227 din 2002 care există şi care acceptă eutanasierea“, a explicat Cornel Pieptea, consilier PNL, pentru „Adevărul“.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă