21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: România cere patru miliarde de euro Băncii Mondiale

REVISTA PRESEI: România cere patru miliarde de euro Băncii Mondiale

Inculpatul Dan Voiculescu cere închiderea Evenimentului zilei”, scrie EVZ pe prima pagină. Pentru a se răzbuna pe ziarul nostru, care a publicat sute de articole despre problemele sale penale, omul de afaceri s-a adresat Justiţiei pentru a-şi îndeplini un vis mai vechi: închiderea EVZ. Aceleiaşi Justiţii de care a fugit pentru a nu răspunde pentru faptele de corupţie de care este acuzat.

Pentru redacţia noastră, ştirea zilei a venit de la tribunal. De data aceasta nu mai era vorba de vreun politician sau om de afaceri corupt, ci de nişte produse de presă.
Dan Voiculescu şi trustul său, Intact, au cerut instanţei dizolvarea societăţii care editează cotidianul Evenimentul zilei şi revista Capital. Altfel spus: dispariţia de pe piaţa media a celui mai bun ziar generalist, conform ultimelor date publicate de BRAT, care a relevat că EVZ a fost singurul cotidian care a crescut ca vânzări în această vară.

”TVR, preş în faţa USL, mai scrie EVZ” CNA a creat un precedent periculos: a validat dezechilibrul politic flagrant între Putere şi Opoziţie pe postul public de televiziune. De acum, programele pot fi întrerupte pentru a difuza manifestări electorale!, mai scrie EVZ.

Caz cutremurător în lumea cerşetorilor. Copilă pedepsită prin tăierea organelor genitale. Reacţia agresorului: „Ce să mai zic, asta e!” , scrie Adevărul. Trei persoane acuzate de trafic de minori şi viol au fost prezente miercuri, 6 noiembrie, la Curtea de Apel Iaşi, acolo unde au dat declaraţii despre faptele imputate. Unul dintre traficanţi, acuzat că ar fi tăiat organele genitale victimei sale, de 14 ani, a precizat în faţa judecătorilor, ca ultimă mărturie, că „asta e”, precizând că nu mai are nimic de completat.

România cere patru miliarde de euro Băncii Mondiale”, mai scrie Adevărul. Guvernul negociază cu finanţatorii internaţionali un credit din care va trage câte un miliard de euro pe an pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

GUVERNUL IMPOZITEAZĂ TOT: ordonanţa de urgenţă care pune TAXA pe semne de circulaţie, alei, trotuare, iazuri, heleştee, sonde, antene, stâlpi şi ţevi de gaze ”, titrează Gândul.info. Noul impozit pe construcţii pe care guvernul Ponta intenţionează să-l aplice de la 1 ianuarie 2014 ar putea fi calculat prin aplicarea unui procent de 1,5% la valoarea construcţiilor existente în patrimoniul persoanelor juridice române şi străine din care se fac anumite deduceri, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă obţinut de Ziarul Financiar. În cazul unor companii, anumite construcţii nici nu sunt proprietatea lor, ci chiar a statului român.

GÂNDUL LIVE. Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, atacă taxele guvernului: impozitul pe benzină – “neputinţă”, creşterea salariilor şi pensiilor – “furatul căciulii”,  mai scrie Gândul. Taxa de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil reprezintă „expresia unei nepuţinte”, atât timp cât există alte surse de finanţare neexplorate suficient, indexarea accizei cu inflaţia reprezintă „un nonsens economic”, putând conduce la o spirală inflaţionistă, iar creşterile de pensii şi salarii sunt precum „furatul căciulii”. Pe scurt, astfel a caracterizat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, invitat laGândul LIVE, noile măsuri anunţate de Guvern pentru anul viitor şi convenite în negocierile cu FMI.

Purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu NU cunoaşte prevederile Constituţiei, scrie Cotidianul. Bogdan Oprea s-a făcut de râs şi şi-a făcut şi şeful de râs. Ce articol din Constituţie nu este cunoscut la Administraţia prezidenţială. De la Elena Udrea la Traian Băsescu

Bogdan Oprea nu cunoaşte Constituţia

Banii scoşi în piaţă din bănci de Romgaz au urcat Bursa de la Bucureşti cu 4% în cinci zile, scrie Ziarul Financiar. Bursa de la Bucureşti a crescut cu 4% în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare, aducându-le investitorilor câştiguri echivalente cu dobânzile anuale plătite de băncile mari la depozite.

Tot în Cotiidanul citim despre Scandalul acuzaţiilor senatorului Sorin Roşca Stănescu împotriva lui Băsescu. Oficiul pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor s-a autosesizat. Oficiul pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor s-a autosesizat în urma dovezilor pe care liberalul Sorin Roşca Stănescu le-a prezentat privind infracţiunea de spălare de bani de care, potrivit senatorului, preşedintele ţării s-ar face vinovat, conform pesurse.ro.

Reghecampf acuză lipsa de experienţă a jucătorilor: “Mai avem de învăţat!” Cum se mai poate califica Steaua, scrie Prosport. Steaua remizează la Basel şi este aproape să rateze şi ultima şansă la calificare. Steaua are nevoie neapărat de victorie cu Schalke şi de un rezultat bun la Londra pentru a rămâne în cărţi. Reghecampf a declarat după meci că Steaua a reuşit un meci bun, dar că tot ceea ce contează este rezultatul.

Încep pregătirile pentru noua strategie energetică: Nu trebuie să mai existe niciun investitor străin în energie care să nu aibă un partener român, mai scrie ZF. Anunţul de licitaţie pentru o nouă strategie energetică a fost lansat, acesta fiind primul pas pentru întocmirea unui document care să stabilească liniile de dezvoltare pentru un sector cu puternice implicaţii în economie. 

Autostrada Braşov – Sibiu este bugetată pentru 2014!”, scre NewsBV. După ce în septembrie se vehicula ideea construcţiei unei autostrăzi Braşov – Sibiu, de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), vă informăm că aceasta este deja prinsă în bugetul pentru anul viitor.

Capital scrie despre ”Pericolul care se ascunde în spatele banilor digitali”. Un grup de cercetători americani au pus la cale un atac teoretic care încearcă să submineze modul în care computerele implicate în Bitcoin transferă informaţia. Planul acestora se bazează pe faptul că în cadrul sistemului Bitcoin se pleacă de la premisa că toţi participanţii implicaţi în generarea monedei virtuale sunt cinstiţi.

Băncile germane şi internaţionale au înşelat statul german cu miliarde de euro. Legal.”, mai scrie Capital. Documente de uz intern atestă că numeroase institute bancare, germane şi internaţionale, au păgubit fiscul german ani la rând. Informaţia publicată de “Süddeutsche Zeitung” se referă la trucurile, cele mai multe din sectorul tranzacţiilor cu acţiuni, prin care bancherii au reuşit să fenteze statul.

 Filiera ibovnicelor din guvernul Ponta: Ministrul Costoiu şi-a plasat amanta şefă de cabinet la Pricopie, scrie Curentul. Departe de a fi cel mai eficient şi mai cinstit, Guvernul Ponta demonstrează, pe la o zi la alta, că nu este decât o haită hămesită, care adună la un loc, strânşi uniţi în jurul „ciolanului”, pe amicii de afaceri şi rubedeniile celor mai vizibili politruci ai USL. O cârdăşie îmbârligată, pigmentată, din loc în loc, prin punctele esenţiale, cu tot soiul de amantlâcuri exhibate fără nici un strop de jenă. Bun prieten şi fost partener într-ale avocaturii cu Premierul, Dan Şova – ministrul Marilor Proiecte, a făcut pe dracu în patru şi, până la urmă, a reuşit să-şi trimită amanta în sofisticata lume a diplomaţiei, „ambalată” giugiuc în funcţia de Secretar III, însărcinat cu probleme de comunicare la Ambasada noastră de la Londra. Nu mai puţin atent cu ibovnica s-a dovedit a fi şi Mihnea Cosmin Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică. Flăcău oarecum tomnatic la cei 41 de ani ai săi, trecut deja printr-un divorţ, domnul Mihnea Costoiu este îndrăgostit, lulea, de domnişoara Daniela Cristina Ghiţulică, fiica tovarăşei Maria Ghiţulică, ultimul prim-secretar al Iaşului. Bine orientat! 

Cele mai citite

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...

O persoană a fost găsită moartă, în urma unui incendiu în sectorul 2. FOTO

UPDATE: Incendiul produs la două case din Sectorul 2 al Capitalei a fost localizat, iar pompierii lucrează la decopertare în vederea lichidării focarelor rămase,...
Ultima oră
Pe aceeași temă