17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Război în instanţă pe averea lui Emil Hossu

REVISTA PRESEI: Război în instanţă pe averea lui Emil Hossu

Adevărul scrie despre ”Povestea jurnalistei violate în plină zi în centrul Capitalei şi a indiferenţei cu care au tratat martorii oculari grozăvia. Un suspect, audiat de poliţişti”. Sociologul Mihail Carp, directorul Fundaţiei Familia şi Ocrotirea Copilului (FOC), s-a declarat uluit de drama prin care a trecut jurnalista. „Parcă trăim într-o altă lume. Societatea românească de azi este una anomică, destructurată, lipsită de cărămizi de bază. E o societate bolnavă!“, a explicat sociologul.

Tot în Adevărul citim despre o tânără care ” A smuls o familie de sirieni din ghearele războiului”. Alma Micu, proprietară a unei agenţii de turism din Constanţa, a ajutat o familie din Siria să iasă din ţară chiar înainte de închiderea graniţelor. Acum, sirienii sunt în grija familiei Almei, care încearcă să le ofere un trai cât mai decent.

Evenimentul zilei scrie despre ”un caz complicat în cazul violului tinerei jurnaliste”. O jurnalistă de 23 de ani de la un post de radio din Capitală a fost agresată sexual, marţi, într-o zona centrală din Bucureşti. Surse din cadrul Poliţiei susţin că acest caz este complicat pentru că victima şi agresorul au fost înregistraţi de camere de supraveghere în timp ce mergeau ţinându-se de mână.

Tot Evz scrie despre un ”Război în instanţă pe averea lui Emil Hossu”. Procesul pentru averea actorului Emil Hossu, decedat în ianuarie 2012, se complică. Fiul acestuia din prima căsătorie, Dan-Mihai Hossu (36 de ani), a cerut judecătorilor, în ianuarie 2013, partajul moştenirii şi a chemat-o la bară pe actriţa Catrinel Dumitrescu (57 de ani).

Curentul arată cum Titus Corlăţean a creat special un post la Los Angeles pentru Corina Drăgotescu. Part-time de 1.500 de dolari pe lună.

”Ministerul Afacerilor Externe condus de Titus Corlăţean nu vrea nici în ruptul capului să iasă din zodia balcanismelor, acolo unde nepotismul şi micile aranjamente oneroase sunt încă, la aproape un sfert de secole de la Revoluţie, un modus operandi. Nici acum vremelnicii miniştri politici care îşi trec la C.V. această funcţie nu au înţeles că diplomaţia nu poate performa prin asemenea atitudini fanariote de plasare în diverse sinecuri a unor apropiaţi. Mai ales când aceştia nu fac cinste nici măcar breslei din care provin. Personaje dubioase sau şterse care, ajunse la o anumită vârstă, se retrag confortabil în „mici paradisuri“ bănoase sau călduroase pentru a duce o viaţă frumoasă plătită regeşte. Degeaba s-au chinuit preşedintele Traian Băsescu, sau în prezent premierul Victor Ponta, să explice că este nevoie de o diplomaţie economică, când şefii MAE îşi trimit protejaţii la tot felul de posturi pentru serviciile făcute anterior. În aceste tipare se înscrie şi cazul Corinei Drăgotescu, cea care şi-a tras recent o slujbă tare, din bani publici, ca ataşat de presă al Consulatului general al României la Los Angeles, în condiţiile în care anul trecut spunea că detestă mizeria din România şi că emigrează într-o ţară civilizată precum SUA. Dar ce se întâmplă când utilul se îmbină cu plăcutul? Rezultă posturi înfiinţate peste noapte cu dedicaţie pentru slujitorii cu condei ai unor interese politice”.

Gândul.info scrie despre cum pregăteşte Ministerul Justiţiei o lege pentru foştii torţionari. Victor Ponta: “Oprim tot ce se plăteşte de la bugetul de stat”. Şi despre modificările drastice la CODUL RUTIER mai scriu jurnaliştii de la Gândul. ”Şoferii care încalcă grav regulile rămân fără carnet până la 4 ani şi primesc amenzi de peste 3.500 de euro”.

Cele mai citite

Ciolacu, despre creşterile de preţ: Din punctul meu de vedere, nu au niciun fundament economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Constanţa, întrebat despre produsele cărora li s-a micşorat cantitatea şi sunt vândute la acelaşi preţ ca înainte...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă