17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Protectorul lui Voiculescu, printre „cinstiţii“ lideri ai Mişcării Populare

REVISTA PRESEI: Protectorul lui Voiculescu, printre „cinstiţii“ lideri ai Mişcării Populare

Ziarul Curentul deschide luni cu un articol intitulat “Radu Cristescu, protectorul afacerilor familiei Voiculescu, printre „cinstiţii“ lideri ai Mişcării Populare”. Jurnaliştii scriu că “Probabil n-au fost prea mulţi care să se înghesuie să intre în Mişcarea Populară din moment ce unul din liderii noii formaţiuni, însărcinat cu construirea filialei din Sălaj , este nimeni altul decât Radu Cristescu, fost membru PDL, fost candidat pe listele PNL la alegerile generale şi fost şef la Agenţia Domeniilor Statului, de unde a fost demis în urmă cu doi ani, pe motiv de protejare a firmelor deţinute de familia lui Dan Voiculescu”.

Site-ul Gandul.info publică luni un articol exclusiv despre culisele privatizării CFR Marfă. “Comisia de privatizare a CFR Marfă a propus Grup Feroviar Român (GFR) să plătească restul de 170 de milioane de euro pentru acţiunile CFR Marfă pe 14 octombrie, conform prevederilor HG de privatizare a CFR Marfă, precum şi încheierea unui act adiţional la contractul de transfer până la avizul Consiliului Concurenţei, au declarat pentru gândul surse guvernamentale. Patronul GFR, Gruia Stoica, nu a fost însă de acord cu aceste propuneri”.

Jurnaliştii de la Adevărul scriu despre un sondaj INSCOP: “Adevărul despre România: Ungurii şi ruşii, primii în topul antipatiei la români”. “Podiumul antipatiei este completat de Ucraina, văzută critic de 35,3% din populaţie. Însă 41,8% din respondenţi îi văd cu ochi buni pe ucraineni. Din prima jumătate a clasamentului negativ mai fac parte vecinii noştri, bulgarii şi sârbii, cărora li se adaugă turcii. La polul opus, englezii, germanii şi francezii sunt văzuţi cu ochi buni”.

Evenimentul zilei publică luni un articol despre “magistratul care dinamitează din interior Justiţia”. Este vorba despre Horaţius Dumbravă care şi-a apărat amicul, pe judecătorul Adrian Neacşu, la Sinteza Zilei. El a făcut mai multe declaraţii în care a criticat activitatea procurorilor DNA. Scandalul a început în februarie 2013, atunci când procurorii DNA au cerut apărarea reputaţiei.” Afirmaţiile afectează imaginea sistemului judiciar”, se arată în raportul IJ.

Ziariştii de la Cotidianul au realizat un interviu cu Ştefan Marincea, directorul Institutului Geologic al României. El a declarat că “există toate premisele producerii unui dezastru la Roşia Montană! Prima slăbiciune a proiectului este procedeul tehnologic ales, care exclude recuperarea altor elemente în afară de aur şi argint, pentru că se propune cianurarea globală a unei mase miniere de 262 de milioane de tone de minereu…”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă