25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Joe Biden şi ÎNGHEŢATA ROMÂNEASCĂ. Vicepreşedintele SUA, împreună cu soţia...

REVISTA PRESEI: Joe Biden şi ÎNGHEŢATA ROMÂNEASCĂ. Vicepreşedintele SUA, împreună cu soţia la un restaurant din Centrul Vechi

Vizita vicepreședintelui american, Joe Biden, cazul rețetelor false de la Fundeni, probleme de politică internă și campanie electorală și subiecte de interes economic sunt dezbătute pe larg, miercuri, în presa din România.

Adevărul dezvăluie Cum funcţiona filiera medicilor care au stors bani din cancerul pacienţilor. Patru persoane, reţinute în dosarul reţetelor false. Trei medici de la Institutul Fundeni sunt acuzaţi că ar fi emis peste 1.000 de reţete false pentru medicamente oncologice care nu au ajuns niciodată la bolnavi. În buzunarele doctorilor ajungeau însă banii proveniţi din decontarea reţetelor falsificate.

Tot din Adevărul aflăm că Asigurarea de deces pentru jandarmii care participă la misiuni internaţionale, 80.000 de euro. Astra şi Omniasig au depus oferte pentru furnizarea de servicii de asigurare a contingentelor de jandarmi care urmează să participe la misiuni internaţionale în teatrele de operaţii în perioada 2014-2016. Valoarea primei fiind estimată la 7,1 milioane lei.

Gruia Stoica, de la celula din Rahova, la vila cu grătar la etaj, scrie Evenimentul zilei. Afaceristul care avea în plan să cumpere CFR Marfă stă în arest la domiciliu, în vila sa impozantă dintr-un cartier select. Invocând presiuni mediatice, Stoica vrea să fie judecat în procesul de corupție oriunde în țară, numai o instanță din București să nu fie.

În revista Capital citim despre Cei mai discreţi oameni de afaceri din România. Pe unii din ei nu-i ştiu la faţă nici angajaţii, iar alţii se ascund atât de bine, încât nu apar în niciun top al averilor. Zeci, dacă nu sute de multimilionari autohtoni reuşesc de ani buni să se ţină departe de ochii publicului.

Tot din Evz aflăm care a fost Destinul polițistului care L-A ÎMPUȘCAT și l-a băgat în pușcărie pe Fane Spoitoru. Unul dintre cei mai cunoscuți polițiști ai anilor 90 a murit în sărăcie, săptămâna trecută. Fiul său ne-a povestit cum și-a trăit ultimii ani din viață Nelu Florea, cel care a avut curajul să îl împuște pe temutul interlop Fane Spoitoru, în urmă cu 22 de ani.

Gândul scrie despre Joe Biden şi ÎNGHEŢATA ROMÂNEASCĂ. Vicepreşedintele SUA, împreună cu soţia la un restaurant din Centrul Vechi.La câteva ore de la venirea în România, prima apariţie publică a vicepreşedintelui SUA Joe Biden a fost nu la vreo întâlnire oficială, ci în Centrul Vechi al Capitalei. În programul oficialului american, de la sosirea pe Otopeni şi până mâine, nu este înscris niciun eveniment public, o situaţie neobişnuită pentru protocolul la un astfel de nivel.

Tot în Gândul citim Aceasta e POLIŢIA CV-urilor, care îi prinde cu minciuna pe românii care vor să se angajeze. Cine e doamna care te „citeşte” şi din profilul de Facebook. Românii mint în CV-uri pentru a-şi spori şansele de angajare. Nu o fac însă mai mult decât alţi europeni, ci mai degrabă la alte capitole. Pentru a impresiona un posibil angajator, mulţi aleg să „şteargă” din CV-uri perioadele în care nu a avut un loc de muncă, în timp ce alţii recurg la "cosmetizări" mult mai grave şi menţionează la capitolul experienţă profesională posturi şi responsabilităţi pe care nu le-au avut niciodată sau chiar angajatori fictivi.

Din Cotidianul aflăm De ce l-a exclus Ponta din PSD pe Deputatul Ion Stan imediat dupa declaratiile incendiare care acuzau regimul Basescu de conspiratie si tradare nationala in beneficiul FMI ? Ce s-a intamplat ulterior declaratiei deputatului Ion Stan, excluderea sa din PSD si inceperea urmaririi penale intr-un dosar de coruptie instrumentat in procedura de urgenta , denota faptul ca atat regimul Basescu cat si PSD ,cu sprijinul unor personaje corupte din SRI si SIE,  sunt combinati in acelasi complot antinational,  orchestrat de forte externe, care vizeaza falimentarea si exercitarea controlului total asupra Romaniei . 

LA TRIBUNALUL BUCUREȘTI ȘPAGA VENEA PRIN WESTERN UNION, scrie Curentul. Judecătorii de la Tribunalul București specializați în dosare de insolvență nu aveau nici cea mai mică teamă că vor fi prinși luând șpagă pentru soluționarea dosarelor de faliment în favoarea mituitorilor. Cei patru magistrați au fost prezentați sub escortă în fața colegilor de la Curtea de Apel București, în vederea judecării solicitărilor de arestare preventivă formulate de procurorii DNA. Potrivit referatului de arestare preventivă, judecătorii se întâlneau cu persoanele dispuse să plătească sume importante de bani pentru a-și trage dreptatea de partea lor chiar în sediul Tribunalului București sau în fața clădirii. Mai mult, primeau șpaga chiar prin transfer bancar, pe cardul de salariu. 

Cele mai citite

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...

INCREDIBIL. 35.000.000 de euro un kilometru de autostradă București-Brașov

La propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, Guvernul a adoptat recent o investiție exorbitantă pentru „ciotul” de 5,18 km ai tronsonului Cristian-Codlea...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...
Ultima oră
Pe aceeași temă