20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Guvernul USL plăteşte ratele la bancă în ani electorali. "Ce-l...

REVISTA PRESEI: Guvernul USL plăteşte ratele la bancă în ani electorali. “Ce-l costă pe stat azi? Nimic! Ce-l costă mâine? Nimic!

STS: Dr. Zamfir a transmis, în loc de coordonate, ora de pe telefonul mobil. Sorin Ianceu: Am dat numele localităţilor din apropiere şi pe ce drum să vină la noi, scrie Adevărul. La două săptămâni de la tragedia aviatică din Apuseni, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a făcut publice “coordonatele” transmise de unul dintre supravieţuitorii accidentului, doctorul Radu Zamfir, susţinând că reprezentau de fapt „ ora afişată pe telefonul mobil”. Medicul Sorin Ianceu a declarat luni seară că el a furnizat operatorului 112 poziţia avionului, numind localităţile din jur şi pe ce drum se poate ajunge la avionul prăbuşit.

Tot în Adevărul citim că Moartea şefului CFR Marfă este învăluită în mister dar şi Ce program are după gratii Relu Fenechiu. Fostul ministru îşi începe ziua la 6.00, cu ceai şi margarină la micul-dejun.

În Evenimentul zilei citim Guvernul USL plăteşte ratele la bancă în ani electorali. “Ce-l costă pe stat azi? Nimic! Ce-l costă mâine? Nimic!”. FMI este de acord cu planul guvernului de a acorda scutiri la plata impozitului pe venit pentru românii care au restanţe la credite şi vor obţine restructurarea creditelor.. 

Tot din Evz aflăm că Nu sunt bani la buget. Motorina trebuie scumpită. Deşi premierul spunea că va încerca să amâne pentru încă trei luni, până la 1 iulie, aplicarea accizei suplimentare de 7 eurocenţi la motorină, Fondul Monetar Internaţional se opune. Peste 400 de milioane de lei ar trebui să scoată din buzunar Guvernul pentru a amâna aplicarea taxei, a spus, ieri, Victor Ponta. Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, duminică, în cadrul întâlnirii cu FMI că nu va semna scrisoarea de intenţie care include această acciză suplimentară.

Medicul Sorin Ianceu despre afirmaţiile STS: „În acele momente nu ne-am gândit că trebuie să înregistrăm şi noi convorbirile pentru a ne putea justifica”, scrie Gândul.info.

Situaţie dramatică pentru Gigi Becali: are dureri de spate şi poate paraliza, dar nu este lăsat să se trateze în afara puşcăriei. ”O să mă aveţi pe conştiinţă’‘, mai scrie Gândul.

Starea de sănătate a lui Gigi Becali, care suferă de dureri de spate şi riscă să paralizeze, se degradează pe zi ce trece, iar patronul Stelei îi ameinţă pe judecătorii care nu vor să îl lase să meargă la tratament în străinătate că îl vor avea “pe conştiinţă”.

Avocatul lui Gigi Becali susţine că, duminică, patronul Stelei nu şi-a simţit mâna dreaptă timp de 20 de minute. “Domnul Becali arată din ce în ce mai rău, iar familia sa a început să se îngrijoreze din ce în ce mai tare. Din păcate, ferească Dumnezeu, îi poate paraliza mâna dreaptă în orice moment, dacă nu este lăsat să se opereze. Este incredibil cum acest om este hăituit, cei care decid soarta deţinuţilor chiar nu văd că Gigi Becali are grave probleme de sănătate? În joc este viaţa lui”, a declarat avocatul Bogdan Vlad.

Despre depistarea locului unde a căzut avionul în Munţii Apuseni, Documentele din “Dosarul Elodia” pot lămuri ceea ce nu au reuşit CSAT şi STS, scrie Cotidianul. Şedinţa CSAT convocată pentru analiza rolului STS în depistarea epavei avionului prăbuşit în Apuseni s-a transformat într-o dispută politică între Traian Băsescu şi Victor Ponta privind destituirea lui Marcel Opriş. Dacă ar fi vrut să rezolve cazul, primii doi oameni din stat puteau să-şi arunce privirea în „Dosarul Elodia!

Cu ochii pe STS, Guvernul aruncă vina pentru drama din Apuseni asupra victimelor, se arată în Curentul. Tragicul accident aeronautic din Apuseni se preschimbă, de la o zi la alta, într-un oribil joc politic de pe urma căruia bravii noştri guvernanţi, mai cinici decât nişte ciocli de mahala, se căznesc să obţină maximum de profit cu minimum de efort. În primele zile, pe când erau supuse unei imense presiuni mediatice, agravate de şocul emoţional provocat de condiţiile în care au murit cele două victime, autorităţile şi-au „pasat” responsabilitatea, de la una la alta, de la Interne la Armată, şi de la Transporturi unde s-a arătat cu degetul către ROMATSA, către SMURD, inclusiv către Raed Arafat, şi tot aşa, într-o horă dementă, în care nimeni nu s-a arătat dispus să-şi asume, cu adevărat vreo răspundere.

Umbrărescu sună adunarea la cea mai nouă bancă de pe piaţă, scrie Capital. Miercuri, pe 5 februarie, se naşte, formal, singura bancă din România cu zero credite neperformante. Dorinel Umbrărescu a strâns sub sigla Băncii Române pentru Credit şi Investiţii nume sonore ale finanţelor.

Tot din Capital aflăm despre o Ţeapă online prin SMS-uri cu suprataxă. Spre sfârşitul lui 2010, presa relata despre o înşelătorie căreia îi căzuseră pradă numeroşi români: în rubricile de mică publicitate ale ziarelor sau pe site-urile cu anunţuri fuseseră publicate oferte apetisante de locuri de muncă (mai ales ţinând seama că ne aflam în plină criză). Cei care erau interesaţi să afle mai multe despre joburile cu pricina (unele promiţând câştiguri de până la 1.200 de euro pe lună) trebuia să trimită un SMS la numărul 1277 (de exemplu, cu textul „angajare“). Ce nu preciza niciunul din anunţurile cu pricina era că, în momentul trimiterii SMS-ului, erai automat taxat cu trei euro (la care se adăuga şi TVA). Mai mult, se pare că după trimiterea mesajului nu primeai niciun fel de informaţii despre locul de muncă care îţi trezise interesul.

Ziarul Financiar scrie despre Ce strategii folosesc managerii de fonduri ca să bată BET-ul? Cum poate fi diminuat riscul unei investiţii? Urmăriţi ZF Live de marţi, 4 februarie, de la 12:40, cu Marius Olteanu, director general al fondului de investiţii SIRA.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

SMIS, stăpâna consultanței mascate în învățământ! Scrie proiecte gratuite și vinde logouri supravaluate

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL au explodat în 2023 după ce a pus mâna pe zeci de contracte de...

Descoperă soluțiile profesionale de curățare și igienizare a mâinilor

Te preocupă sănătatea echipei pe care o coordonezi sau îţi doreşti ca partenerii şi clienţii tăi să aibă acces la cele mai eficiente soluții...

Jungla urbană a primăriței Clotilde Armand. Defrișare nocturnă la comandă în zona Piața Domenii-Cașin (Video)

În zona centrală a Sectorul 1, condus încă de primărița USR, Clotilde Armand, mai exact la câțiva pași de Biserica Cașin, se „toaletează”...
Ultima oră
Pe aceeași temă