12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Guvernul nu a anulat cadourile pentru infractori din Codurile penale

REVISTA PRESEI: Guvernul nu a anulat cadourile pentru infractori din Codurile penale

Evenimentul zilei relatează că Guvernul nu a anulat cadourile pentru infractori din Codurile penale. “Executivul a rămas surd şi orb la cererile procurorilor DNA şi DIICOT, dar şi la ale judecătorilor Instanţei Supreme de a modifica prevederile care pot arunca în aer Justiţia românească.”Dacă textele intră în vigoare chiar şi o singură zi, dezastrele produse în sistemul de justiţie penală vor fi ireparabile, anulânduse practic munca unui întreg sistem judiciar”, a avertizat expertul anticorupţie Laura Ştefan, de la Expertforum.”

Jurnaliştii de la Adevărul relatează cum se pregătesc de viscol zonele care n-au ieşit de sub nămeţi de la precedenta urgie. “Meteorologii anunţă încă două zile de viscol. Buzoienii, aflaţi şi ei pe lista înspăimântătorului cod portocaliu, au deja zăpada cât casa. Oamenii şi-au pregătit cămările şi forţele pentru a traversa un nou iad alb. Autorităţile au făcut un apel către femeile însărcinate la termen, care au fost rugate să se cazeze în localităţile unde sunt unităţi spitaliceşti.”

Ziarul Curentul titrează miercuri: Ministrul Duşa transformă armata în “agent electoral”. “Ministrul Apărării Naţionale face tot ce-i stă în putinţă ca să-i metamorfozeze pe militarii veniţi direct de pe câmpurile de război din lumea întreagă, într-o armată de „lopătari”, agenţi electorali numai buni să lustruiască ofilita imagine a politrucilor USL- işti.”

Jurnalul Naţional publică un articol intitulat în mod ironic “Hărţuirea în Poliţie e sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Anchetatorii au realizat imposibilul: au intervievat 6.222 de poliţiste în 12 zile. Una pe minut!”. “Pe 10 ianuarie 2013, chestorul de poliţie Vasile Viorel, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul şef Petre Tobă, a ţinut o conferinţă de presă în care anunţa cea mai mare acţiune de control în inspectoratele din subordine pentru a afla câte poliţiste au fost hărţuite sexual. Nici atunci şi nici acum şefii Poliţiei Române nu au putut să explice inutilitatea acestui demers şi costurile aferente.”

Ziariştii de la Cotidianul au descoperit că gazele de şist nu se regăsesc nici în Legea Petrolului, nici în Legea energiei electrice şi a gazelor naturale. Gazele naturale exploatate până în prezent în România fac parte din categoria numită “gaze convenţionale”, pe când gazele naturale obţinute din şisturi, pe scurt “gazele de şist” (shale gas), fac parte din categoria numită “gaze neconvenţionale”. Jurnaliştii susţin că A.N.R.M. nu clarifică definiţia gazelor naturale din cauza presiunilor externe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă