14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Fenechiu a ALBIT subit. Moment oribil în startul partidei dintre...

REVISTA PRESEI: Fenechiu a ALBIT subit. Moment oribil în startul partidei dintre Steaua şi Legia

Adevărul scrie, joi, despre părul lui Relu Fenechiu care a albit subit.

Ancheta pornită de procurorii DNA împotriva lui Ovidiu Silaghi, prima propunere a liberalilor pentru Ministerul Transporturilor, poate duce la un blocaj constituţional. Interimatul lui Victor Ponta la Transporturi a început în data de 12 iulie şi, conform Constituţiei, acesta se întinde pe parcursul a 45 de zile.

Un calcul simplu arată că termenul-limită expiră duminică, 25 august. Însă, conform calculelor lui Victor Ponta, interimatul său se mai prelungeşte cu o zi. „45 de zile este durata maximă a interimatului, care expiră luni. Până luni, trebuie să avem un nou ministru“, a anunţat Ponta., potrivit jurnaliştilor de la Adevărul.

Şi tot Adevărul scrie despre violenţa domestică. Potrivit sondajului „Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului „Adevărul“, peste 30% dintre subiecţi consideră că violenţa domestică este apanajul sărăciei. Cercetarea a arătat că peste 80% dintre români au auzit de cazul Alexandrei Stan, în timp ce peste 70% dintre respondenţi consideră că interpreta a procedat corect atunci când a denunţat public agresiunea la care a fost supusă.

”Te omor ca Cioacă pe Elodia” este ameninţarea preferată cu care românii îşi terorizau consoartele, mai arată sondajul.

Evenimentul zilei scrie despre ”Baronii fiscului, pregătiţi să intre în pâine”. Numirea şefilor care vor coordona cele opt direcţii de administrare fiscală şi cele opt centre antifraudă, la nivel zonal, în total 16 instituţii, se amână. Dacă premierul promisese să anunţe zilele trecute numele acestora, ieri a spus că analizează încă. “De fapt, nu s-au înţeles la nivel politic în privinţa persoanelor care vor fi desemnate, şi cum se va face împărţirea între PSD şi PNL”, a declarat pentru EVZ fostul ministru de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu.

Tot în EVZ putem citi, joi, despre traseul şpăgilor date în WC-ul liceului de la Mangalia, pentru examenul de bac. Gabriela Alexoiu, mama unui elev care urma să susţină examenul de bacalaureat s-a gândit cum să facă rost de bani. A pus ochii pe un alt elev dornic să ia sigur examenul, Ciprian Sava, şi s-a întâlnit cu el în curtea liceului. împreună cu o altă elevă, Stângaciu Cilica. Femeie în toată firea, autoritară, Gabriela Alexoiu i-a spus preţul: 150 de lei. Şi i-a dat indicaţii să mai adune bani şi de alţi colegi. Primele ture de şpăgi le-a primit femeia direct, pe următoarele le-a pretins a fi predate elevei Stângaciu, pe care a folosit-o ca intermediar. Întâlnirile de taină în care se schimbau stăpânii mitei aveau loc în grupul sanitar al liceului. În data de 3 iulie 2013 s-au strâns bani şi s-au dat şi în zilele următoare. Puştiul chiar a însoţit-o pe “mămica” corupătoare la o casă de schimb valutar să dea lei contra euro, că, deh,profesorul Gheorghe Amza prefera banii europeni. 1000 de euro au schimbat pentru el în data de 4 iulie. Se vede clar pe filmul înregistrat de camerele de luat vederi ale casei de schimb valutar.

Gândul scrie despre Un document pentru neliniştea USL. “Nu ne vom mai implica pentru mobilizarea cetăţenilor la vot. La 15 luni de la preluarea puterii deziluzia generală”.Asociaţia Comunelor din România (ACoR) a realizat cel mai dur rechizitoriu împotriva guvernării Ponta, concluzia fiind că, după 15 luni de guvernare, “deziluzia este generală”. Cei din ACoR au adoptat un document intitulat “Protest faţă de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităţilor locale” în care critică dur mai multe Ordonanţe de Urgenţă ale guvernului Ponta, inclusiv nerezolvarea problemei incompatibilităţilor. Marţi după amiază, reprezentanţii ACoR au venit să depună Protestul la Guvern şi s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

Tot Gândul mai scrie şi despre momentul de reculegere de la meciul Steaua -Legia. ”Moment oribil în startul partidei dintre Steaua şi Legia”. Cinci sezoane a petrecut Costică Ştefănescu în Ghencea, fostul mare fotbalist evoluând pentru Steaua în 77 de partide. Memoria „Ministrului Apărării“ a fost cinstită de clubul la care şi-a făcut debutul în fotbalul mare în 1968.

Mai întâi, Steaua a făcut demersuri la UEFA pentru a obţine dreptul de a ţine un moment de reculegere la startul partidei cu Legia Varşovia, favoare pe care forul european o acordă extrem de greu în Liga Campionilor. Apoi, fotbaliştii lui Reghecampf au intrat pe teren cu banderole negre pe braţe, iar antrenorul, Stoica şi Marius Ianuli au ales să se îmbrace complet în negru, tot în memoria lui Ştefănescu.

Cotidianul scrie despre propunerea de la Ministerul Transporturilor. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat miercuri seară la Realitatea TV, potrivit Mediafax, că PNL va propune, duminică, un lider liberal pentru şefia Transporturilor, precizând că numele vehiculate în presă pentru portofoliu sunt incorecte şi că Radu Stroe nu va trece de la Interne la Transporturi.

“Nu s-a pus în discuţie nicio secundă şi nu se ia în calcul un schimb de ministere între noi şi partenerii de guvernare. PNL şi-a asumat acest portofoliu (Transporturile, n.r.) şi o va face în continuare. Sigur că Radu Stroe ar fi fost o variantă serioasă, de luat în considerare pentru Ministerul Transporturilor. Este un om care a lucrat în viaţa lui foarte mulţi ani în acest minister, îl cunoaşte foarte bine. Dar nu se întâmplă acest lucru, din cauză că domnul Radu Stroe este un ministru de Interne care-şi face datoria, până în acest moment, fără niciun fel de problemă”, a spus Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Tot Cotidianul scrie despre declaraţia de presă a senatorului Valer Marian, potrivit căreia Remus Şpan, “simbolul corupţiei din instituţiile anticorupţie”.

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă