16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum îşi petreceau Elena şi Nicolae Ceauşescu Anul Nou. Ponta...

REVISTA PRESEI. Cum îşi petreceau Elena şi Nicolae Ceauşescu Anul Nou. Ponta se plânge că a fost înjurat în locul lui Băsescu

Adevărul scrie, marţi, despre privatizarea combinatului Oltchim: ”Oltchim, pasărea Phoenix a industriei româneşti.” ”Anul 2013 a început cât se poate de dur pentru combinatul chimic Oltchim de la Râmnicu Vâlcea, mai ales că procesul de privatizare abia eşuase. Acum, însă, Oltchim este pe cale să renască, combinatul urmând a-şi găsi un nou proprietar la începutul lunii februarie”, notează publicaţia.

Gândul prezintă, marţi, principalele locuri în care românii pot petrece de Anoul Nou: ”REVELION 2014. Cum arată meniul de 1.700 de euro din Poiana Braşov. PLUS. HARTA PETRECERILOR de Revelion din Bucureşti, Cluj şi Iaşi”.

Evenimentul Zilei scrie, marţi, despre cum îşi petrecea Anul Nou dictatorul Nicolae Ceauşescu: ”Revelionul Ceauşeştilor: sarmale şi şampanie, alături de Moş Gerilă”.

”Petrecerea dintre ani organizată de cuplul Elena şi Nicolae Ceauşescu avea punctul culminant la 12 noaptea, atunci când se difuza la televizor mesajul de Anul Nou al dictatorului. Masa era bogată în mâncare şi băutură tradiţională”, notează EVZ.

Cotidianul scrie despre un mesaj pe care l-a primit premierul, cum că ar fi blocat circulaţia la Sinaia. Totuşi, el se afla pe Valea Prahovei, iar coloana oficială era a lui Traian Băsescu: ”Ponta povesteşte cum ar fi fost înjurat Guvernul în loc să fie înjurat Băsescu”.

”Tot azi am primit un SMS de la o jurnalista (pe care o cunosc de multi ani si o respect foarte mult pentru profesionalismul sau) cu urmatorul continut: “Buna ziua. Daca dvs ati fost cu coloana oficiala care a depasit pe contrasens coloana de muritori, unde eram si eu, care se misca precum melcul la Sinaia, ati fost neinspirat. Ati fi pierdut o juma de ora, dar ati fi castigat cel putin 2 procente. Oricum, cred ca Mirel nu va da cele mai bune sfaturi!!!!” I-am precizat ca de 3 zile sunt departe de Valea Prahovei! “Domnule Prim Ministru, nu e vorba de mine, ca eu nu ma grabeam. Eram intr-un autocar si am vazut reactia oamenilor. Chiar imi pare rau ca trebuie sa contabilizati astfel de derapaje. Da, se pare ca Basescu era. Dar o multime de oameni au injurat Guvernul.” Asta e, sa speram ca in 2014 vom fi toti mai buni!”, a scris premierul pe Facebook.

Citeşte şi: REVISTA PRESEI: În 2014, USL se rupe, preţurile vor fi mai mari, iar economia frânează

În Curentul citim despre un interviu pe care Henri Coandă l-a acordat în 1969: ”“Farfuria zburătoare… eu am construit-o!”. Oricât ar părea de ciudat, aceste vorbe stranii n-au fost rostite, cu accentul specific vreunui misterios dialect galactic, de către un extraterestru ciudat, venit pe Terra tocmai din străfundurile Universului. Dar nici de un om obişnuit, pe care l-am putea vedea, zilnic, aici lângă noi şi printre noi. Aceste câteva cuvinte care, dincolo de simplitatea lor, constituie, de fapt, declaraţia de asumare a unei neştiute „paternităţi”, au fost rostite de Henri Coandă, una dintre cele mai sclipitoare personalităţi ştiinţifice ale ultimului secol, mintea fără de care lumea de azi ar fi fost cu mult mai săracă şi ar fi arătat cu totul altfel. Iar ceea ce, într-un interviu dat cândva, prin 1969, Coandă însuşi numea, „farfuria zburătoare”, a fost un proiect aeronautic deosebit de sofisticat, motiv pentru care s-a derulat sub pecetea celui mai bine păzit secret. Interviul în care Coandă îşi afirma rangul de inventator al „farfuriei zurătoare” i-a fost acordat ziaristului Gheorghe Brătescu, la scurt timp după ce marele savant revenise acasă, după decenii lungi de exil”.

”Dacia a avut un 2013 de exceptie. Care sunt motivele de teama pentru romani in 2014”, scrie, marţi, Economica.net. ”2013 a fost anul în care marca naţională a împlinit 45 de ani şi a bifat o producţie record. Ce recorduri a bătut Dacia în 2013 şi care sunt provocările pentru anul care vine”.

 

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă