22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialRevista Presei

Revista Presei

Marca: “Spania continua fara sa ridice capul”
“Marica provoaca o alta neplacere Spaniei lui Aragones”, a titrat cotidianul Marca, jurnalistii spanioli apreciind ca nationala iberica nu reuseste sa “ridice capul”. “Spania lui Luis continua fara sa ridice capul. De la incheierea Cupei Mondiale, selectionata merge din groapa in groapa, provoaca deceptie dupa deceptie, lucru care nu face altceva decat sa puna in discutie actualul model al lui Luis Aragones si al Federatiei Spaniole de Fotbal. Selectionata navigheaza in deriva si se afla in mare pericol de a nu participa la Euro-2008. Un rezultat similar celui cu Romania in meciul cu Danemarca din martie 2007 poate fi mortal pentru interesele europene ale Spaniei”, a scris Marca.

El Pais: “Experimentul Aragones”
“Romania ingroapa experimentul lui Aragones”, a scris cotidianul El Pais, care noteaza ca romanii au stiut sa astepte momentul oportun pentru a marca golul. “In prima repriza se parea ca Romania nu poate reprezenta un pericol. Insa, dupa gol, Romania a avut cele mai bune momente de joc, in timp ce Spania se temea de infrangere. Ultimele 15 minute au fost o placere pentru Romania, care i-au vazut pe spanioli temandu-se si a incercat sa profite pentru a-si mari avantajul”, a scris El Pais.

El Mundo Deportivo: “Plimbare pentru romani”
“Amical patetic”, a scris El Mundo Deportivo dupa meciul pierdut de selectionata Spaniei in fata Romaniei, cotidianul catalan considerandu-i cei mai buni jucatori romani pe Daniel Coman, Cristian Chivu si Laurentiu Rosu, toti fiind notati cu trei stele. “Chivu, doritul capitan al Romaniei, a fost un zid de netrecut in fata atacantilor spanioli, iar datorita reflexelor lui Casillas in fata rapidului Marica scorul nu a devenit problematic pentru Spania inca de la pauza. In repriza secunda, Romania nu a mai fost la fel de precauta si a inceput sa se simta mai stapana in teren. A pus mai multa presiune si golul era in aer. A venit in minutul 58, dupa o frumoasa actiune personala a lui Marica. Apoi, meciul a fost o plimbare pentru romani, iar concluzia este patetica: acest 0-1 este raspunsul unui an 2006 lamentabil la nivel de nationala.”

Sport: “Era Aragones s-a terminat”
“Marea bascalie a Spaniei lui Luis”, a scris cotidianul Sport. “Se pot face schimbarile pe care le vrea Aragones. Oricine poate face orice vrea. “Era Aragones” s-a incheiat in acelasi moment cu Cupa Mondiala si fiecare meci este inca un pas catre descompunere totala. Spania nu mai provoaca indignare in randul suporterilor, desi a reusit sa strice petrecerea cu care stadionul Ramon Carranza este obisnuit sa traiasca partidele. In final au fost strigate de ole pentru romani. Fotbalul academic al Spaniei nu a fost suficient pentru a pune probleme unei echipe a Romaniei, care a inceput tematoare, dar a incheiat semanand panica in suprafata lui Iker Casillas”, scrie Sport.

Las Provincias: “Gluma la Cadiz”
“O gluma la Cadiz”, a scris cotidianul Las Provincias, care noteaza ca Spania a pierdut in fata Romaniei intr-un alt meci lamentabil. “Publicul nu mai asteapta nimic de la o selectionata mohorata si a luat ca pe o gluma infrangerea in fata unei Romanii vulgare. In repriza secunda, Spania a avut o evolutie foarte slaba. Romanii, incantati ca nu au suferit prea mult, si-au dat seama ca pot castiga. Marica nu a mai iertat, iar Spania a fost incapabila sa raspunda. Iker a salvat Spania de la o infrangere mai mare, dupa ce a respins sutul lui Chivu. Era oricum la fel, la Cadiz deja se acompaniau cu ole-uri pasele romanilor si se striga “asta este o gluma””, noteaza Las Provincias.

ABC: “Aceasta nationala este o gluma”
“0-1: Nationala, gluma care nu se mai termina”, a scris cotidianul ABC. “Publicul a avut dreptate. Doamnelor, domnilor, respectabil public, aceasta nationala este o gluma. Nici mai mult, nici mai putin. Nici cu cei dintotdeauna, nici cu fete noi, aceasta echipa nu are remediu. A intrat intr-o dinamica negativa, in care nu este capabila sa obtina doua victorii consecutive, nici macar in fata unui adversar atat de slab ca Romania. Desi, ca sa fim sinceri, dupa ce am vazut aseara nu stim cine este mai slab. Sau stim. Spania”, scrie ABC.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă