23 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăInternaționalPreședintele iranian Ebrahim Raisi, înmormântat în orașul-sfânt Mashhad

Președintele iranian Ebrahim Raisi, înmormântat în orașul-sfânt Mashhad

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, care și-a pierdut viața duminică într-un accident de elicopter, a fost înmormântat joi în oraşul său natal, Mashhad, unde sute de mii de oameni i-au adus ultimul omagiu, potrivit AFP, informează Agerpres.

Această ceremonie a încheiat cele trei zile de funeralii care au reunit mulţimi uriaşe în tradiţia evenimentelor majore care au avut loc în Iran de la revoluţia islamică din 1979.

Odată ce cele cinci zile de doliu vor fi trecut, autorităţile, în special preşedintele interimar Mohammad Mokhber, în vârstă de 68 de ani, se vor concentra pe organizarea alegerilor prezidenţiale stabilite pentru 28 iunie.

Incertitudinile politice sunt mari, deoarece până acum nu a apărut nicio personalitate care să reprezinte tabăra conservatoare aflată în prezent la putere.

Depunerea candidaturilor la preşedinţie se va deschide oficial pe 30 mai, iar campania electorală va începe pe 12 iunie.

În Mashhad, bărbaţi de toate vârstele, femei, majoritatea purtând văl, şi copii au însoţit sicriul transportat de-a lungul bulevardului care duce la mausoleul imamului Reza, principalul altar şiit din ţară.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Slaba legitimare și urmările ei

Am examinat statul și democrația din zilele noastre și, desigur, sunt interesat să verific evaluările, observând politica din alte țări și din țara mea....

Ucrainenii îl vor în continuare președinte pe Zelenski (sondaj)

O mare majoritate a ucrainenilor continuă să-l considere pe Volodimir Zelenski preşedintele lor legitim, în pofida prelungirii mandatului său fără alegeri pe fondul invaziei...

Rusia – Ucraina, ziua 846: Rutte promite că Olanda va continua să sprijine Kievul

Premierul olandez în exerciţiu, Mark Rutte, a asigurat că viitorul guvern, în care un rol esenţial îl va juca extrema dreaptă, dar în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă