20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Guran, despre criza politică de la Chișinău: Mai există și...

REVISTA BLOGURILOR. Guran, despre criza politică de la Chișinău: Mai există și presiunea străzii

Pe blogurile de vineri, citim despre situația din Republica Moldova, acum că Guvernul Streleț a fost demis, care sunt cei mai bogați români și aflăm unde are loc concursul de Counter-Strike feminin. 

Moise Guran comentează, pe blogul biziday.ro, demiterea Guvernului Republicii Moldova. ”Aşadar, la Chişinău se prefigurează acum o nouă coaliţie, formată, cel mai probabil, din Democraţii declaraţi pro-europeni, care îi vor susţine pe Comunişti şi pe Socialiştii pro-ruşi. Și pentru ca haosul să fie perfect, partidul fostului premier pare să se scindeze, căci o facţiune a lui a anunţat că ar vrea să intre în viitoarea coaliţie de guvernare, care cel mai probabil va avea un premier pro-rus. Această complicată ecuaţie cu multe necunoscute mai are una, foarte importantă – presiunea străzii. De aproape două luni, la Chişinău au loc proteste zilnice ale platformei Demnitate şi Adevăr. Oamenii care vin la aceste manifestaţii se declară neafiliaţi politic şi, aţi ghicit, pro-Europeni. Ceea ce nu i-a împiedicat să-i izgonească dintre ei pe Tinerii Basarabiei, gruparea care sprijină unirea cu România. Nu e clar, totuşi, cum vor reacţiona aceşti oameni, care strâng deseori mulţimi de zeci de mii în centrul Chişinăului, dacă guvernul va fi unul pro-rus”, a scris Moise Guran. 

Pe blogul victorkapra.ro, citim despre concursul de counter strike feminin de la standul Intel DreamHack Cluj-Napoca. Meciurile vor avea loc vineri și sâmbătă, 30 și 31 octombrie a.c., între orele 16.00 – 19.00. Ambele echipe s-au format în acest an, remarcându-se rapid la competiții europene precum DreamHack Tours, în Franța, sau DreamHack Londra, în Marea Britanie.

Vali Petcu prezintă, pe blogul zoso.ro, topul celor mai bogați români.”Topul e, ca de obicei, făcut pe aproximări. Becali, de pildă, chițăia de foame acum câteva luni că nu are cash. Niculae la fel, fără subvenții de la stat nu valorează nimic. Observați dispariția din top a văduvei lui Drăgan, a cărui avere pur și simplu a dispărut fără explicație (mă rog, explicații există, dar pentru inițiați, analiștii patriei nu se bagă să scrie ceva pe tema asta)”, a comentat bloggerul.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă