12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Moise Guran, despre scandalul Oprea: Democrația e prea mult pentru...

REVISTA BLOGURILOR: Moise Guran, despre scandalul Oprea: Democrația e prea mult pentru clasa noastră politică

Pe blogurile de marți, citim despre scandalul Oprea și despre rețeaua de postaci care îl protejează. Moise Guran comentează că scena politică din România pare desprinsă dintr-o fabulă de La Fontaine, iar Tolontan arată că politicienii români nu știu să dialogheze cu alegătorii. 

Pe blogul biziday.ro, Moise Guran scrie despre scandalul Oprea. ”Dacă n-ar fi tragică, situaţia ar fi comică. În fond, clasa politică a coborât într-un derizoriu al oamenilor partid, iar partidele mari, cu mulţi oameni, par să se întoarcă la liderul tractor, căci democraţia e prea mult pentru clasa noastră politică. Râdem de Dragnea că a candidat singur, fără să mai sesizăm faptul că şi Băsescu a ajuns preşedintele PMP fără concurenţă. Apoi, priviţi în antiteză deruta unui partid mare, aşa cum este PNL, după ce liderul său a plecat la Cotroceni. Nu se regăseşte ca partid. Și priviţi acum partidul de buzunar al domnului Oprea, un partid care nici n-ar exista fără acesta. E atât de mic, încât dă premii în vacanţe celor care distribuie pe Facebook mesajul liderului său despre moartea unui poliţist, un gest prostesc şi disperat, tocmai pentru că UNPR-ul nu există dacă scapă caşul din cioc. E ca în fabula lui La Fontaine, numai că, la noi, corbul are girofar şi nu scapă caşul niciodată. Doar, din când în când, în funcţie de conjunctură, îl transferă unui alt vulpoi”, a comentat Guran. 

Tolontan a comentat, pe blogul tolo.ro, declarația de presă a ministrului Gabriel Oprea de luni dimineață când a dat câteva lămuriri cu privire la accidentul în care și-a pierdut viața un polițist din coloana lui oficială. ”Declarația lui Gabriel Oprea de azi e binevenită, tardivă și incompletă. Ministrul de interne avea la îndemînă un mod autentic de a comunica: conferința de presă. Obama o face, Putin o face, Blatter o face; conferința de presă este metoda lumii democratice de a răspunde întrebărilor cetățenilor, adresate prin intermediul jurnaliștilor. Indiferent cît îți e de greu și cît de înghesuit te simți, faci conferința de presă pentru că ești dator să explici, nu să reciți. Ministrul de interne nu e nici pe departe singurul care evită conferințele de presă. Campionul distrugerii conferinței de presă ca instituție este chiar președintele Iohannis. El a ales să comunice aproape exclusiv pe facebook. O conferință de presă nu e simplă”, comentat Tolontan. 

Vali Petcu scrie, pe blogul zoso.ro, că Gabriel Oprea nu ar fi fost singur în mașină în momentul accidentului care s-a soldat cu moartea unui polițist din coloana lui oficială.” Un deputat PNL spune că are o informație conform căreia Gabriel Oprea venea de la întâlnirea de maximă siguranță de la restaurant împreună cu consiliera de 23 de ani Alexandra Dobre”, a scris bloggerul.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă