6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialREVISTA BLOGURILOR. Moise Guran: Cum faci diferența dintre un activist și un...

REVISTA BLOGURILOR. Moise Guran: Cum faci diferența dintre un activist și un huligan, când amândoi sar la bătaie?

Pe blogurile de miercuri citim despre incidentul din Centrul Vechi când un activist de la Uniți Salvăm și un polițist s-au luat la bătaie, dar și despre măsurile luate de SUA pentru a-și proteja aliații împotriva Moscovei. 

Moise Guran scrie despre incidentul din Centrul Vechi din weekend, când un polițist ar fi împușcat în cap cu gloanțe de cauciuc un cetățean. În urma apariției înregistrării needitate a incidentului care a devenit viral pe internet, jurnalistul a comentat că nimic nu justifică violența într-un stat democratic. Polișistul respectiv a fost lovit cu o sticlă în cap de prietenii bărbatului care ar fi fost împușcat. ”Cum faci diferenţa între un huligan şi un activist când şi unul, şi celălalt fac tămbălău, sar la bătaie şi lovesc poliţişti? Dar, invers, cei de la Uniţi Salvăm sau de la alte grupări civice, cum vă aşteptaţi ca cetăţenii paşnici să vină în stradă la un protest democratic justificat, când toleraţi în rândurile voastre teribilişti violenţi sau care chiar vor să fie arestaţi pentru a apărea la televizor, sau chiar oameni ce îşi doresc o stare de anarhie?”, s-a întrebat Guran. 

Adelin Petrișor a arătat că americanii au anunțat că și-ar putea trimite în Europa una dintre cele mai performante arme, F-22 Raptor. SUA face acest lucru pentru contracara mișcările Rusiei și pentru a o descuraja. ”Raptor este poate cel mai bun aparat de superioritate aeriană. Un avion costă în jur de 150 de milioane de dolari, iar americanii au “doar” 187”, a comentat jurnalistul. 

Pe blogul zoso.ro citim un comentariu tot despre incidentul din Centrul Vechi. Bloggerul arată că, după ca a apărut clipul real pe internet, tânărul împușcat în cap de polițist tocmai sărise ”la gâtul” celui din urmă. ”Probabil s-au sfătuit pe clip dacă să îl dea sau nu, că nu îi pune într-o lumină prea bună, de aceea l-au dat editat și cu bucăți ajutătoare, și fără să fie întreg. Eu cel puțin așa văd: un minor care sare la bătaie după ce un coleg de-a lui a refuzat ceva. Și da, nu au pus tot clipul, pentru că…”, a arătat Zoso. 

Cele mai citite

Transhumanța a fost înscrisă în patrimoniul cultural al UNESCO

Valoarea Transhumanței, ca ocupație tradițională și ca mijloc de păstrare a identității culturale, a fost recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial al umanității, a anunțat...

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Dacă România forța un vot pentru Schengen, ar fi primit un nou veto, recunoaște premierul Ciolacu

Dacă România ar fi insistat să se organizeze un nou vot în Consiliul JAI, candidatura noastră pentru Schengen ar fi fost, din nou, blocată...
Ultima oră
Pe aceeași temă